Anahtar Kelimeler: İşçilere müjde!!!

İşçilere müjde!!!

İşçilere müjde!!!

Kozan Mevsimlik Tarım İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahadır İnceler müjdeyi verdi. Asgari ücret artışı ile birlikte günlük yevmiye fiyatları da yeniden güncellenecek.

Yaz aylarının sonunda yapılan toplantı ile birlikte Kozan'daki günlük yevmiye fiyatı 216 TL olarak belirlenmişti. Bu paranın yüzde 10’u elcinin eline geçiyor, diğer kalan kısmı ise işçinin elinde kalıyordu. Kozan Mevsimlik Tarım İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahadır İnceler çevre il ve ilçelerin işçi dernek başkanları ile Kozan'da bir araya geldi. İnceler, yeni yıl ile birlikte asgari ücrete gelecek artıştan sonra işçi yevmiye fiyatlarının da yeniden güncelleneceğinin müjdesini verdi.

Ceyhan, Adana, Mersin, Tarsus, Erzin, Dörtyol ve Reyhanlı ilçelerinden gelen işçi dernek başkanları ile bir araya gelen Bahadır İnceler; "Çukurova Bölgesi olarak yıllardır kanayan yara haline gelen işçilerin haklarını korumak amacı ile bir dernek kurduk. Dernek başkanlarımızdan yardım istedik. Onlar da bizi kırmadılar. Biz de Kazan’ımıza davet ettik. Bizim buradaki hedefimiz; narenciye işçilerimiz ve diğer çalışan emekçi kardeşimizin hakkını savunmak. Onlarla ilgili bir şeyler yapmak. Biz bu konuda Kozan olarak çok geri kalmıştık. Bu saydığımız çok değerli başkanlarımız bize öncü oldular. Yolumuzu gösterdiler. Biz önce Allah'a sonra onlara güvenerek bu yola çıktık" İfadelerini kullandı.

Asgari ücretle beraber yevmiye fiyatları da artacak

Kozan Mevsimlik Tarım İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahadır İnceler, Kozan'daki yevmiye fiyatlarının yıllardan bu yana aşağıda olduğunu, bunu değerli başkanlar Adana Valiliği ve Kozan Kaymakamlığı öncülüğünde çözdüklerini, bu yıl işçilerin hak ettiği parayı aldıklarını ifade etti. İnceler, asgari ücret açıklandığında yine bir güncelleme yapılacağını, yevmiye fiyatlarının yine zamlanacağını açıkladı. Onu da müjde olarak kamuoyuna duyurdu.

“Onur verici bir durum”

Mersin Güvencesizler İşçiler Derneği Başkanı Abdulselam Kutlu, böylesi süreçlerde emeğin sömürüldüğü Kozan gibi bir ilçede tarım alanında önemli bir gelişme yaparak işçilerin kurumsallaşması kendileri için onur verici bir durum olduğunun altını çizdi. Kutlu, “Bizde Mersin Güvencesizler İşçiler Derneği olarak gereken her desteğimizi sunacağımızı belirtmek isterim. Bundan sonra Çukurova'da gerçek anlamda emekçinin bir arada kurumsallaşması ve alın terinin hak ettiği yere gelmesi için ortaklaşa geliştireceğimiz projelerle emekçi kardeşlerimizin çektikleri sıkıntıları hep beraber gidereceğiz" ifadelerini kullandı.