İsmail Ak a.adaylığını açıkladı

İsmail Ak a.adaylığını açıkladı

MHP Adana Milletvekili a.adayı İsmail Ak MHP adan İl Binası önünde aday adaylığını açıkladı. İsmail Ak’ ın aday adaylığı açıklamasına Adana merkez olmak üzere çevre ilçerlerde de yoğun bir kalabalık katıldı.

İsmail Ak; “25. Dönem Adana Milletvekilliği Aday Adaylığımı açıklamak üzere düzenlemiş olduğumuz toplantıya katılımlarınız için teşekkür ediyorum.

Bildiğiniz üzere 7 Haziran 2015 tarihinde 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri yapılacaktır. Bu seçimin Türk Milletine, Ülkemize, Adana’mıza ve Ülkücü Harekete hayırlı olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Ülkemiz oldukça sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Bir yandan milli birliğimizi, dirliğimizi ve toprak bütünlüğümüzü tehdit eden gelişmeler yaşanırken; Diğer yandan yolsuzlukların, hukuksuzlukların ve haksız uygulamaların çokça konuşulduğu bir dönemi yaşamaktayız. Sıkıntılarımızın yoğunlaştığı başlıkları sıralayacak olursak; Ülkemizde üretime değil daha çok dışa bağımlı bir ekonomi sistemi kabul edilmiştir. İşsizlik ve yoksulluğun toplumsal yapıya açtığı zararlar gözle görülür haldedir. Medyada yaşanan kirlilik ve haber alma özgürlüğümüzün gasp edildiği günlerin içinden geçerken, aklımızı ve vicdanımızı korumak için uğraşıyoruz. Milli eğitimde yapılan gereksiz kanun değişiklikleri ve çelişkili uygulamalar, geleceğimiz olan gençlerimizi, belirsiz ve karanlık bir mecraya doğru sürüklemektedir. Gençlerimizde ve ailelerinde, son yıllarda yaşandığı kadar yoğun kaygılara, daha önce tanıklık etmemiştik. Üniversitelerimiz; yapılan müdahaleler ile özgür düşünceden hız alan bilim yuvaları olmaktan hızla uzaklaşmaktadır. Kamuda liyakate ve adalete aykırı olarak yapılan atamalar; toplumda güvensizliği artırmakta, rekabeti en kötü şekli ile inşa etmektedir.

Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, aynı zamanda çağın getirdiği, yeniliklere açık olan Adana halkı; geçmişte yapılan hemen bütün seçimlerde ortaya çıkardığı sonuçlar itibariyle, Türkiye genelinin bir göstergesi olmuş ve ülkenin içinde bulunduğu durumu doğru okumayı başarmıştır.Ancak Adana halkı; Adana’nın; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde en iyi şekilde temsil edilmesini istemektedir. Adana’lı; kendisini temsil edecek vekilin, Adana’nın dertleriyle dertleniyor olmasını, Adana’ya hizmet adına mücadele vermesini, Türkiye’nin meseleleri üzerine fikir beyan edebilecek, donanımda olmasını ve dünyadaki gelişmeleri takip edebilen, birikimli bir insan olmasını ve nihayet özü ve sözü ile güvenilir bir kimse olmasını arzulamaktadır.

Büyük Türk Milleti’ne, Milli Devlet-Güçlü iktidarı sunmanın zamanı gelmiştir.

 

Onun için, partimizin kurulduğu günden bu yana, 46 yıllık bu zaman zarfı içerisinde partimizden ayrılan, küsen veya bir kenara çekilen ülkü yoluna gönül vermiş dava arkadaşlarımıza sesleniyorum: Gelin dirlik olalım, birlik olalım, bir olalım. Ne varsa bir kenara koyalım. Milliyetçi Hareket Partisinin, milletimizin huzuruna bir güneş gibi doğmasına vesile olalım, destek olalım. Türk milleti için başlattığımız, gönül seferberliğinde el ele, gönül gönüle, omuz omuza verdiğimizde; bu geniş birlikteliğin, önümüzdeki süreçte, bizlere başarıyı getireceği inancındayım. Bu başarı da Milliyetçi Hareket Partisinin tek başına iktidarı olacaktır. Çünkü; Destansı bir mücadelenin temsilcileri olan biz ülkücüler; bugün Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ’nin deyimi ile; “Sevdasını Bir Bayrak Gibi, Yüreğimizde Taşıdığımız, Aziz Türk Milleti”’nin hizmetkarlığına talibiz” dedi.

 

İsmail AK’ın Öz Geçmişi:

01.01.1969 Yılında Kozan’ın Damyeri Köyünde doğdu. İlkokulu Damyeri Köyünde, Ortaokulu Kozan İmam Hatip Lisesi`nde, Liseyi ise İmamoğlu ve Kozan Lisesi`nde tamamladı. Yüksek öğrenimimi Gazi Üniversitesi Kırşehir İşletmecilik Bölümünde tamamladı. Daha sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde İktisat Bölümünü bitirdi. Üniversite yıllarında 1980 sonrası Ülkü Ocaklarının kuruluş çalışmalarında aktif görev aldı. Kırşehir Ülkü Ocakları Kurucu Başkanlığını 2 yıl yaptıktan sonra, Ülkü Ocakları Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Bu süre zarfında Türkiye genelinden seçilen 18 kişilik grupta yer alarak Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’den 6 Ay süreyle Özel Eğitim dersi aldı. Askerliğini tamamladıktan sonra Denizcilik Müsteşarlığı`nda memuriyete başladı. Türkiye Kamu-Sen` e bağlı Türk Ulaşım Sendikası Ankara 3 Nolu Şube Başkanlığı görevini yaptı. Başbakanlık Basın Müşavirliği ve Bakan Danışmanlığı görevinde bulundu. 24. Dönem Milletvekili Aday Adayı oldu. 2011-2014 yılları arasında TBMM’de Milletvekili Danışmanlığı yaptı.