Anahtar Kelimeler: İSMET ROBOTİK KODLAMA SINIFI AÇILDI

İSMET ATLI ROBOTİK KODLAMA SINIFI AÇILDI

İSMET ATLI ROBOTİK KODLAMA SINIFI AÇILDI

Dünya Olimpiyat Şampiyonu merhum İsmet Atlı adına yaptırılan robotik kodlama sınıfının açılışı düzenlenen açılış töreni ile gerçekleştirildi.

Hamam Köyü’nde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren Şehit Öğretmen Ali Yıldırım ilk ve Ortaokulu’na dünya olimpiyat şampiyonu merhum İsmet Atlı adına MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı tarafından robotik kodlama sınıfı hazırlandı. Robotik kodlama sınıfı açılışı; Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, Kozan İlçe Emniyet Müdürü Ferdi büyükatak, İlçe Jandarma Komutanı Nuh Anacık, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Gazi Keleş, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, öğrenciler, öğretmenler katılım ile gerçekleştirildi.

Robotik kodlama sınıfı açılışı öncesinde konuşma gerçekleştiren Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Gazi Keleş, Kozan'da 58 okulda robotik kodlama sınıfının açıldığını, 3 okulda da önümüzdeki günlerde açılacağını, 2022 yılında 15 okulda daha açarak sayıyı 75'in üzerine çıkaracaklarını ifade etti.

Dünya Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı adına yaptırdığı robotik kodlama sınıfının açılışına katılan MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, eğitim ve öğretime destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ise, belediye olarak kendilerinin de Kozan'da eğitim ve öğretim veren bir okula robotik kodlama sınıfını yapacaklarını söyledi.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, robotik kodlamanın önemine dikkat çekerek robotik kodlama sınıfının yapımında desteği olan herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından robotik kodlama sınıfı açılış kurdelesi kesildi. Öğrenciler robotik kodlama sınıfında yaptıkları projeleri açılışa katılanlara anlattılar.