İSMET İNÖNÜ ORTAOKULU’NDA TÜBİTAK BİLİM FUARI

İSMET İNÖNÜ ORTAOKULU’NDA TÜBİTAK BİLİM FUARI

İlklerin okulu olan ve “Kaliteli Eğitim Marka Okul” sloganıyla yola çıkan Kozan İsmet İnönü Ortaokulu, Kozan’da yine bir ilki gerçekleştirdi. İlçemizde Ortaokullar düzeyinde ilk olarak TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarını gösterişli bir törenle açtı.

TÜBİTAK Bilim Fuarları öğrencilerin bireysel ilgileri doğrultusunda seçtikleri konuları inceleyerek hazırladıkları projelerle bilimsel araştırma süreçlerini yaşayarak öğrendikleri faaliyetlerdir. Öğrenciler projelerin sunumuyla bilimsel iletişimi kavrayıp konuları anlama ve anlatabilme becerilerini geliştirirler. 33 adet projenin sergilendiği fuarda öğrencilerin gururu ve mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.

Açıış programına Garnizon Komutanı  Bülent SİPER, Belediye Başkanı  Musa ÖZTÜRK, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili  Fehmi HAYTAOĞLU,İşletme Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu sekreterleri ,çok sayıda okul müdürü ve öğrenci velisi katıldı.

Okul Müdürü Oğuz ŞENGEL yaptığı konuşmada,  açılışa katılan Garnizon Komutanı Sayın Bülent SİPER’e, Belediye Başkanı Sayın Musa ÖZTÜRK’e, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Sayın Fehmi HAYTAOĞLU’na gösterdikleri ilgi ve destekten dolayı teşekkür etti.