Anahtar Kelimeler:

İŞTE O BİNA

İŞTE O BİNA

Eski Sevgican Hastanesi'nin olduğu binanın yoğunluğunun artırılarak iş yeri+konut olarak imar değişikliği yapılmasına Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve bazı meclis üyeleri karşı çıktı.

Kasım ayı olağan meclis toplantısında Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne gelen Tufanpaşa Mahallesi Cuma Pazarı civarında bulunan eski Sevgican Hastanesi yerinin konut+ticarethane olarak imar değişikliği yapılmasına karşın, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve bazı meclis üyeleri konuya karşı çıkıyor ve mahkemeye taşıyacaklarını ifade ediyorlar.

Kozan belediyesi meclisi, buranın turizm konusunda ya da sağlık alanında değerlendirilmesi konusunda hemfikir oldular. Geçtiğimiz meclis toplantılarında iş yeri+konut olması yönündeki madde Kozan Belediye meclisine gelmiş, Kozan Belediyesi konuyu reddetmişti. Ancak binanın sahibi buranın ticarethane + konut olarak imar değişikliği yapılması yönünde Adana Büyükşehir Belediyesine direkçe verdi. Bu dilekçe kabul edilerek Adana Büyükşehir Belediyesi'nden buranın değişikliği geçti. Şimdi 1/1000'lik imar planı uygulanması için konu yeniden Kozan Belediye Meclisine gelecek.

Kozan Belediye başkanı Kazım Özgan konu ile ilgili olarak Çukurova Barış Gazetesine açıklamalarda bulundu.

Başkan Kazım Özgan,  ‘Bu imar değişikliği ile kamuya değil şahsa hizmet ettiler. 3 kat 1.2 olan yoğunluk, 8 kata 2.2’ye çıkarılıyor. Konu daha önce aynı meclise geldi ve kabul edilmedi. Şimdi ise bir el buna el attı. 3 günde dilekçe verilerek meclise getiriliyor. Bu ısrar niçin anlamış değiliz. Biz belediye olarak buna itiraz edip 1/5000’liğe gerekli girişimde bulunduk. Bu konuyu yargıya dahi götürmeye kararlıyız” dedi.

Kozan Belediyesi’nin İYİ Partili meclis üyesi olan Volkan Bayrakçı ile AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Avcı’da alınan kararın Kozan’a yapılan yanlışlık olarak değerlendirdiler. Adı geçen arazinin AK Parti’de etkin politika yapan bir isme ait olduğu ifade ediliyor. Bu arada Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 1/5000’liği kabul edilen maddenin 1/1000’lik planının yapılması için konunun Kozan Belediye Meclisi’ne gönderileceği bu mecliste oylamasının ret olarak çıkması bekleniyor.