Anahtar Kelimeler: İstihdamda kapılar açılıyor

İstihdamda kapılar açılıyor

İstihdamda kapılar açılıyor

Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir: "Kozan Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrikaların bacaları tütmeye devam ediyor ve bu sayı her geçen gün artıyor.”

Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir ve Kozan Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Fatih Aydın, sanayi bölgesindeki yerleşke ile ilgili olarak açıklamalarda bulundular. Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, 2009 yılında tamamen faaliyete geçen organize sanayi bölgesinin hızlı bir yükseliş ile bugün onlarca fabrikayı içerisinde barındıran bir yapı haline geldiğini ifade etti. Yapılan görüşmeler sonucunda organize sanayi bölgesinin ikinci etap büyüme projesi de hayata geçirilecek.

Kandemir, bin dönümlük büyüme planı ile organize sanayi bölgesinin daha da büyüyeceğini ifade etti. Kozan'ın yatırımda öncelikli ilçeler arasına girmesi için bakanlarla ve üst düzey yöneticilerle sürekli görüşme halinde olduğunu ifade eden Mustafa Kandemir, yatırımda öncelikli organize sanayi bölgesi olduktan sonra Kozan'ın daha çok fabrikacı tarafından tercih edileceğinin altını çizdi.

Kozan Organize Sanayi Bölgesine yatırımcı çekmek için bizzat kendisinin ve Kozan Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Fatih Aydın'ın birlikte hareket ederek yatırımcılara kadar gittiklerini ve Kozan’a yatırım yapmaları için ne gerekiyorsa yaptıklarını ifade etti. Onlarca işletmenin ardından inşaatı devam eden yaklaşık 10 fabrikanın daha olduğunu ifade eden Mustafa Kandemir, Kozan'ın işsizlik sorununa köklü çözüm bulabilecek organize sanayi bölgesindeki istihdamlarla birlikte buranın havasının ve renginin değişeceğini söyledi.

Mustafa Kandemir; "Kozan’ın gelişmesi ve geliştirilmesi konusunda oldukça emin adımlar attık. Kozan Organize Sanayi Bölgesi 1997 yılında yapıldı ve 2009 yılında fabrikalar açılmaya başladı. Buraya fabrika açanlardan biri de benim. Kalkınmada öncelikli bölge olmamamıza rağmen, il olmamamıza rağmen gerekli destekleri hem siyasilerden hem de bürokratlardan alarak sanayimizi hemen hemen doluluk oranına getirdik. Şu anda da bin dönümlük ikinci etabı açmak için projemizi sürdürüyoruz. Amacımız, burayı kalkındırıp öncelikli sanayi bölgesi yapmak. Burayı herkesin parmakla göstereceği yer yapacağız. Bütün yatırımcılarımızı Kozan’ımıza davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, Kozan Organize Sanayi Bölgesine yapılacak her türlü yatırım için kolaylıkların sağlanacağını sözlerine ekledi.

Kozan Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Fatih Aydın ise, inşaatı devam eden yaklaşık 10 fabrikanın olduğunu, Organize Sanayi Bölgesinin neredeyse tam doluluk seviyesine geldiğini ifade etti. Dev yatırımlarla birlikte Kozan Organize Sanayi Bölgesi'nin çevresinin değişeceğine dikkat çeken Fatih Aydın, yatırımlar sonrasında Kozan'daki istihdam sorununun büyük bir kısmının çözüleceğini ifade etti.

Mustafa Kandemir ve Fatih Aydın inşaatı devam eden fabrikalarda incelemelerde bulundular. Kozan Organize Sanayi Bölgesine yapılan dev yatırımların yanı sıra ar-ge ve idari bina inşaatı da devam ediyor. 2022 yılı bitmeden inşaatın organize sanayi yönetimine teslim edileceği ifade edildi.