Anahtar Kelimeler: İstiklal Marşı yaşında

İstiklal Marşı 100 yaşında

İstiklal Marşı 100 yaşında

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi İstiklal Marşı'nın Kabulü’nün 100. yıl dönümü dolayısıyla Kozan'da Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nde program düzenlendi.

Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un 12 Şubat 1921'de Sırat-I Müstakim ile Hakimiyet-i Milliye'de yayınlanan ve Hamdullah Suphi Bey'in mecliste okuduğu, ayakta alkışlanan İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart 1921'de milli marş olarak kabul edilmesinin üzerinden tam 100 yıl geçti.

Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü nedeniyle şairin adının verildiği Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde program düzenlendi. Düzenlenen programa; Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Şenoğul, Kozan İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak, Kozan İlçe Jandarma Komutanı Anacık, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, İlçe Tarım Müdürü Ömer Erdoğan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu akabinde okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa Gümüş tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirildi.

Programda öğrenciler tarafından safahattan şiirler okunurken, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı anlatıldı. Ana sınıfından lise öğrencisine kadar öğrenciler tarafından İstiklal Marşı'nın bütün kıtaları coşkulu bir şekilde okunurken, düzenlenen İstiklal Marşı konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü etkinlikleri Pazartesi günü Atatürk Parkı içerisinde bulunan tenis sahasında düzenlenecek olan Tenis Turnuvası Finali ile son bulacak.