Anahtar Kelimeler: İSTİKRAR KARARLILIKLA DEVAM

İSTİKRAR VE KARARLILIKLA DEVAM

İSTİKRAR VE KARARLILIKLA DEVAM

4 yıllık görev süresini Kozan Ekspres’e değerlendiren Kozan Ticaret Borsası Başkanı İdris Çevikalp, “İstikrar ve kararlılıkla devam”


 

2018 yılı Nisan ayında Kozan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine başlayan  İdris Çevikalp, 4 yıllık dönemi boyunca başta üyeler, çiftçiler ve kamunun tüm kurumları olmak üzere sıcak bir diyalog içerisine girmiş farklı bir çok alanda hizmete, projelerin başlamasına ve sosyal sorumlulukların gerçekleşmesine vesile oldu.

Gerek başkanlık öncesinde gerekse başkanlığı döneminde özellikle eğitim - öğretime verdiği katkılarla eğitim sistemiminin gelişmesine desteğini sürdürdü. Başkan Çevikalp bu doğrultuda;

2021-2022 eğitim öğretim sezonunda 800 adet,  2019 – 2020 eğitim öğretim sezonunda 1666 adet çanta, Küçük Parmaklar projesi kapsamında 68 adet klavyeli tablet bilgisayar yardıma muhtaç öğrencilere dağıtılmak üzere Kozan Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi. Kozan Fen Lisesi, Yusuf Baysal Anadolu Lisesi gibi birçok güzide okulların bilim ve teknoloji çalışmalarına ve kütüphane oluşumuna tüm ekibiyle birlikte koşulsuz destek verdi. Ayrıca TOBB ve Milli Eğitim Bakanlığı ortak çalışmaları neticesinde gerçekleştirilen “Ulusal Eğitime Katkı Protokol Töreni” gibi önemli birçok toplantıya bizzat katılım sağladı.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği merkez binasında yapılan törende konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun 81 ile 81 okul projesini tamamladıklarını dile getirerek, Oda ve Borsaların olduğu 154 İlçeye 154 yeni okul yapılması planlanan yeni projenin müjdesini verdiği toplantıda yapılacak olan 154 okulun bir tanesinin de Kozan’a yapılmasının sözünü aldı. Bu proje Kozan Ticaret Odası ile birlikte yürütülüyor

 

Üye ilişkileri çerçevesinde Başkan Çevikalp, periyodik üye ziyaretlerinin yanı sıra, geleneksel olarak düzenlenen Kozan Ticaret Borsası iftar yemekleri programında Borsa Üyeleriyle Kozan mülki amirlerini bir araya getirmiş ve kurumsal diyalogların gelişmesine katkıda bulundu.

 

Üst düzey ziyaretler kapsamında Valilik, Sanayi Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı’na ziyaretlerde bulunan Başkan Çevikalp, her fırsatta mevcut sorun ve taleplerin çözümü için istişarelerde bulundu.

 

 Her sene üyelerin ve çitçilerin Adana Tarım Fuarı’na birlikte katılması ve tarımdaki teknolojik gelişmelerin yakından takip edilmesi için Kozan’dan Fuar Alanına ulaşımın sağlanmasına vesile oldu.

 

Korona virüsle mücadele kapsamında üye iş yerleri ziyaret edilerek maske ve kolonya dağıtıldı. Yine aynı tedbirler doğrultusunda Başkan Çevikalp tarafından sosyal mesafe konusunda demeçler verilip,  insanlar aşı olmaya davet edildi.

 

Çeşitli özel üniversitelerle yapılan protokol kapsamında Borsa üyelerinin ve ailelerinin burs ve indirim imkanlarından yararlanmasının sürekli hale gelmesi için çalışıldı.

 

Hububatçılar sitesi parkı ve sosyal tesisi yaptırılıp, üyelerin dinlenme ve yemek ihtiyaçlarının karşılanabileceği merkezi kafeterya alanı oluşturuldu.

 

Hububatçılar sitesi güvenliği için kontrollü kapı, kamera güvenlik ve kayıt sistemi kurulmuş site mülk maliklerine internet üzerinde takip imkanı verildi. Kozan Ticaret Borsası mevcut arazisinin etrafının tel örgüyle çevrilmesi yapılarak düzenleme ve güvenlik çalışmaları tamamlandı.

Hububatçılar sitesi içerisi her sene düzenli olarak haşereler için ilaçlandı.

 

Borsaya ait olan Kantar ve hububat analiz hizmetleri minimum fiyatlarda tutularak belli periyotlarla  kalibrasyonları yaptırılıp üyelerin müspet ve menfi sonuçlar alması sağlandı.

 

Borsa üyelerinin kredi ihtiyaçları değerlendirilerek TOBB ile ortak yürütülen Halkbank Can Suyu paketinden borsa üyesi şahıs işletmelerinin faydalanması imkanı sağlandı. Şahıs işletmesi üyeler, 25 bin TL krediyi %7.5 faiz oranı ile kullanabilecek, ayrıca 25 bin TL limitli Paraf Kart alabilmeleri sağlandı.

 

Ayrıca yine TOBB ile yürütülen Nefes Kredisi projeleriyle üyeleninin düşük faizli ve bir yıl geri ödemesiz kredi talepleri karşılandı.

 

Halk Bankası ile imzalanan işbirliği protokolü̈ kapsamında Paraf Ticari Kredi Kartı Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı ile TOBB üyesi Oda ve Borsalara kayıtlı alıcı ve satıcı firmalar arasında tedarik zinciri kuruldu ve özel fiyatlama ile vade avantajları sunuldu.

 

 

 Bunların yanı sıra sosyal yardım konularında da öncelik eden Kozan Ticaret Borsası Başkanı Çevikalp her yıl düzenli olarak ramazan ayında gerçekleşen gıda yardımları kapsamında  2019 yılında 666 adet, 2020 de 700 adet, 2021’de 1000 adet ve 2022’ de 810 adet olmak üzere toplamda 3176 adet yardım paketi ihityaç sahibi ailelere üyeler aracılığıyla ulaştırılmasına vesile oldu.

Kozan’da çıkan orman yangınlarından etkilenen vatandaşlar için yangın bölgesindeki evi yanan vatandaşlara verilmek üzere 16 adet ocaklı fırın temin edilerek Kozan Kaymakamlığı’na teslim edildi.

Verdiği önemli mesajlarla hasat sezonlarında  çiftçilerin erken hasada karşı daha duyarlı olması, biçerdöver sahiplerine ürün hasadı sırasında kaybın minimuma çekilmesi ve anız yakımının sonlandırılması  hususlarında çabalar gösterdi.

İdris Çevikalp döneminde Kozan Ticaret Borsası Akredite olarak 5 yıldızlı borsa kategorisine kavuşmuş ve kaliteli hizmet standardı tescillendi.

 

Ayrıca ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi  ve ISO 10002 :2014 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi’ne geçilerek üyelere verdiği hizmet daha da kaliteli hale getirildi.

 

Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) acentesi olunmuş ve 200’den fazla TÜRİB üyeliği açıldı. Bu sayede üyelerin ve çiftçilerin lisanslı depolara ürün dökebilmeleri ve ürün alabilmelerinin yolu açıldı.

 

Kişisel verilerin korunması kapsamında werbis sistemine kayıt olunarak üyelerin kişisel verileri koruma altına alındı.

 

16 kur halinde uygulamalı girişimcilik kursu gerçekleştirilmiş bu kapsamda yüzlerce kursiyere işyeri açmalarında KOSGEB destekleri almalarına vesile oldu.

 

Kırsal kalkınma destekleri, çiftçilerin sorunları, dış ticaret gibi konularda üyeleri ve bölge çiftçilerini aydınlatıcı ve eğitici seminerler düzenlendi.

 

Borsa Konferans salonunun tüm eğitim, bilgilendirme, akademik çalışma ve sempozyumlara açık hale getirilerek ücret talep edilmeksizin kullanıma sunulmasına vesile oldu.

 

Diğer kurumsal faaliyetleri çerçevesinde;

 

  1. TOBB 75. Genel Kurul Toplantısına katılım sağlanmış burada ilçemizi tanıtımı için çeşitli stantlar açıldı.
  2. Borsa iştirakleri içinde bulunan, Gümrük Turizm İşletmeleri, Çukurova Fuarcılık veTÜRİB, şirketlerinin senelik Genel Kurul Toplantılarına katılım sağlandı.
  3. İhracatçı üyelerin gümrük işlemlerinin daha hızlı şekilde yapılabilmesi için Borsa bünyesinde sezonluk gümrük noktası kuruldu.
  4. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ nun katılımıyla, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası video konferans yoluyla gerçekleşen toplantıya İdris Çevikalp katılmış,  ilçenin ve çiftçilerin sıkıntıları birinci ağızdan üst makamlara iletildi.
  5. İstihdam seferberliği projesine katkı sağlanmış gerekli çalışmalar ve duyurular yapılıp toplantılar düzenlendi.

 

 

 

 

Kozan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Çevikalp, 4 yıllık süre boyunca yaptığı faaliyetlerine devam etmek, çiftçilerin hak ve hukuklarını korumak, yenilikçi anlayış ile daha güzel ve yaşanabilir bir Kozan için emin adımlarla yürümek için önümüzdeki dönemde de yeniden Kozan Ticaret Borsası Başkanlığı’na aday olacak. Bu kapsamda Kozan Ekspres Gazetesi sahibi Hüseyin Erciyes’i ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi veren Ticaret Borsası Başkanı İdris Çevikalp, yeni dönemde de aynı istikrar ve kararlılıkla yola devam edeceklerini kaydetti.