Anahtar Kelimeler: Parti istifa şoku

Iyi Parti ve CHP´de istifa şoku!!!

Iyi Parti ve CHP´de istifa şoku!!!

31 Mart yerel seçimlerine doğru giderken İyi Parti ve CHP´de önemli isimler partilerinden istifa ettiler.

31 Mart yerel seçimlerine doğru giderken İyi Parti ve CHP´de önemli isimler partilerinden istifa ettiler.

31 Mart yerel seçimleri için İyi Parti ve CHP birleşerek Musa Öztürk´ü Kozan Belediye Başkan Adayı göstermişlerdi. İyi Parti´nin kurucu ilçe başkanı, İyi Parti Adana milletvekili aday adayı ve Kozan Belediye Başkan Aday Adayı´da olan Hamza Gültekin, ve eski ilçe başkanlarından Kenan Avan iyi Parti´den istifa ettiler. Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi´nden de istifa haberi geldi. Ömer Faruk Kaymaz Cumhuriyet Halk Partisi´nden istifa etti.

Bu üç ismin yerel seçimlere 2 ay kala istifa etmeleri siyasette dedikodulara neden oldu. Hamza Gültekin ve Kenan Avan İyi Parti´nin ilçe başkanları idi. Siyasi kulislerde; her iki isminde ittifak adayı Musa Öztürk´ü istemedikleri için istifa ettileri yönünde. Bu iddialar doğrultusunda Cumhuriyet Halk Partisi´nde de Ömer Faruk Kaymaz´ın neden istifa ettiği belirsizliğini koruyor.

Her 3 isimden de şu dakikaya kadar herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Partilerdende açıklama yapılmazken, bu isimlerin istifa etmesi kafalarda da çeşitli soru işaretleri bıraktı.

Hamza Gültekin gibi kurucu ilçe başkanının İyi Parti´yi bırakması, daha sonrasında ilçe başkanlığı yapan Kenan Avan gibi önemli bir ismin İyi Parti´den istifa etmesi, önemli bir isim olan CHP´li Ömer Faruk Kaymaz´ın istifa etmesinin sebebi ne? Her iki partiden de mutlak bir açıklama yapılacaktır. 31 Mart yerel seçimler öncesinde bu tür istifaların olması ?acaba partilerde çatlaklar mı var?? ifadelerini yol açabilir.