Anahtar Kelimeler: Parti' İstifa

İyi Parti'den İki İsim İstifa Etti

İyi Parti

İyi Parti Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Volkan Bayrakçı ve İyi Parti Kozan İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Yavuz, partilerinden istifa ettiklerini duyurdu.

Bayrakçı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kamuoyunun bilgisine üyesi olduğum İyi partiden fikir ve davranış uyumsuzluğundan dolayı istifa ettiğimi bildirir. Bu kararı alırken gelişen olayların alınan kararların verimsiz ve faydasız olacağı bu birlikteliğin niteliğinin kaybolduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda hiçbir dava arkadaşıma kırgın ve küskün olmadığımı bildirir sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.

Yavuz ise yaptığı açıklamada, "İyi partinin kuruluştan bu yana ve iki yıldır yönetim ve divan üyesi olarak görev aldığım İYİ partimden, genel merkezin aldığı bireysel kararlar dolayısı ile ülkemizin geleceğine dair ve Kozan'ın iyiliği için bir politika üretmemesinden duyduğum kaygı üzerine partimden gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum. Yanımda şahsıma inanmış birlikte yol yürüdüğümüz tüm arkadaşlarıma emekleri ve öz verileri için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İki ismin istifası, İyi Parti'de art arda gelen istifalar zincirinin devamı niteliğinde oldu. 31 Mart yerel seçimleri için AK Parti'den aday gösterilmeyince İyi Parti'ye geçen ve aday gösterilen Kazım Özgan'ın İyi Parti Kozan Belediye Başkan Adayı gösterilmesinin ardından İyi Parti'de istifalar art arda geliyor.

İstifaların devam edip etmeyeceği henüz bilinmiyor. Ancak İyi Parti tabanında Kazım Özgan'a karşı bir tepki olduğu görülüyor.