Jandarmadan Silah Kaçakçılarına Operasyon

Jandarmadan Silah Kaçakçılarına Operasyon

Kozan İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan teknik takip sonucu silah kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 18 kişi gözaltına alındı.

Kozan İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan teknik takip sonucu silah kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 18 kişi gözaltına alındı. Yapılan eş zamanlı operasyonda 1 Kalaşnikof uzun namlulu silah, 7 tabanca, 13 av tüfeği ve bunlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Kozan jandarması Kozan´ da bazı kişilerin silah kaçakçılığı yaptığı ihbarını alarak bu konuda kişiler üzerinde teknik ve fiziki takip başlattı. Cumhuriyet savcılığı izni ile yapılan takipte bu kişilerin Kadirli ve Ceyhan´ da da farklı kişilerle iş birliği içerisinde olduğu tespit edildi. Düğmeye basan ilçe jandarma komutanlığına bağlı ekipler Kozan, Ceyhan ve Kadirli´ de tespit edilen kişilerin evlerine eş zamanlı operasyon yaptı. Yapılan operasyonda silah kaçakçılığı olayına karıştığı iddia edilen 18 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı. Jandarmadaki ifadelerin ardından savcılığa sevk edilen kişiler ifadeleri alındıktan sonra nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme sonucunda 18 kişiden Mehmet Ali T.(53), Kadir E.(29), Abdullah İ.(42) ile Haluk G.(33) tutuklandı, 2 kişi serbest bırakıldı, diğer 12 kişi ise adli kontrol şartı ile salıverildi.