Anahtar Kelimeler: Kaçak Kazıdan Gözaltı

Kaçak Kazıdan 8 Gözaltı

Kaçak Kazıdan 8 Gözaltı

Kozan´da aralarında bir muhtarın da bulunduğu 8 kişi kaçak kazı yaptıkları iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Kozan´da aralarında bir muhtarın da bulunduğu 8 kişi kaçak kazı yaptıkları iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Kozan İlçe Jandarma Komutanlığı ve Adana İl jandarma Komutanlığı işbirliği ile Hamamköyü Mahallesi´nde kaçak kazı yaptığı iddia edilen kişiler Jandarma tarafından gözaltına alındı. Alınan ifadelerin ardından olayla ilgisi bulunan toplamda 8 kişi Jandarma tarafından gözaltına alındı. H.A., O.K., H.Ö., S.B., T.T., B.B., G.Y., D.Ç. ifadeleri alındıktan sonra da Kozan Adliyesi´ne sevk edildi.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak geçtiğimiz haftalarda Hamamköyü Mahallesi´nde bir kişinin evinin bahçesine tuvalet çukuru kazarken mozaik bulduğunu gündeme getirmiştik. Haberde Serkan Biçer isimli kişinin tuvalet çukuru kazarken mozaik ile karşılaştığını bu karşılaşmanın ardından jandarma ve müze yetkililerine haber verildiği ifade edilmişti.

/resimler/2018-4/5/1239533623886.jpg

 

Biçer ?Bizi Kandırdılar?

Olayın duyulmasının ardından Serkan Biçer ve ailesini bazı kişiler rahatsız etmeye başladı 8 şüpheli adliyeye girdikten sonra Serkan Biçer´in eşi Yasemin Biçer gazetecilere şok edici açıklamalarda bulundu;

?Jandarma bize sahte kamera verdi. Jandarma eğer bize sahte kamera vermeseydi bizim leşimiz çıkardı. Adamlar bizim kafamıza sıkardı. Biz bu mozaiği bulduk, müze bize sahip çıkmıyor diye araştırmaya başladım. Arkeologlar geliyo,r kimliklerini göstermeden içeri giriyorlar, ne olduklarını bilmiyordum. Adamları arıyorum, ?Ne oldu mozaik bize gelince mi değersiz oldu. Ben vatandaşlık görevimi yaptım? dedim. ?Nasıl emir gelirse biz ona göre hareket edeceğiz? dediler. Hem Cumhurbaşkanlığına hem de Başbakanlığa yazdım. ?Gerçek kamera istiyoruz, ben köylüyü durdururum ama definecileri durduramam? dedim. Daha sonra çevre köylerin muhtarları ile konuştum. Böyle mozaik bulunan köy muhtarlarıyla. Acaba ne olacak diye. Bana İdem köyü muhtarı dedi ki; ?Devlet size para vermez. Bunlar uluslararası çalışıyorlar. Arkeologlar bizim elimizde. Müze size başkasını gönderecek. Yüzde kırkı sizin yüzde 10´nu mirasçıların? diye konuştu. Ben de bunları duyduktan sonra müzeye gittim. Müze yetkililerine bunu anlatınca, bana güldüler, benimle resmen dalga geçtiler. Daha sonra İdem köyü muhtarı bizi aradı. Yanındaki bayanı Didem hanımı bize arkeolog olarak tanıttı. içlerinden bir adam da bana polis kimliği gösterdi. Ben gerçek polisim dedi. Bana sahte evrak göstermişler ama ben onların sahte olduğunu anlamadım. Daha sonra 3 tane gariban işçiyi getirdiler. Adamlar oraya geldikten sonra ?siz ne yapıyorsunuz? dedim. İzniniz var mı dedim.  Biz izin istemeye gidiyoruz dediler. Daha sonra telefonla talimat aldıklarını belirterek kazmaya başladılar. Bunlar 17-18 kişiydi. Arkası olanlar burada yok. İçlerindeki polis memuru yok. Başları yok. Bizi kandırdılar, devletimizden yardım istiyoruz? diye konuştu.