İlk olarak gazetemizin manşete taşıdığı kaçak taş kırma ve eleme ocağı kapatılmayı beklenirken, mahalle halkına inat kaçak taş kırma eleme tesisinin sayısı 2´ye yükseltildi.
İlçemiz Hamamköyü Mahallesi sınırları içerisinde bulun, Devlet Su İşleri tarafından afet durumunda müdahale alanı olarak belirlenen alan yedi göze içme ve sulama projesinin kanalet inşaatını alan 2 farklı firmanın maliyetlerini azaltmaları yönünde yasal olmayan yollar ile hizmetine sunulması bölge ve mahalle halkını adeta çileden çıkarttı.
Geçtiğimiz aylar içerisinde haber merkezimize gelen ihbarı değerlendiren ekiplerimiz ilçeye 14 km uzaklıkta bulunan taş kırma ve eleme tesisine Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kaçak üretim yapıldığı gerekçesi ile kapatıldığı, kapatmanın üzerinden 24 saat dahi geçmeden kapatılan taş kırma ve eleme tesisine vurulan mühür kaçak olarak kırıldığı gerçeklerine ulaşarak bu konuyu haberleştirmiştik.
Mührün kırılmasının ardından kaçak taş kırma ve eleme tesisi yasal olmayan yollar ile üretime devam ederken, bölgede başlatılan 2. kaçak taş kırma ve eleme tesisindeki çalışmalar da yapılan haberler üzerine durdurulmuştu.
Kanunu yok sayan kanun adamları, kanunsuzluk yapmaya devam ederek, 2. taş kırma ve eleme tesisinin kurulmasına göz yumdukları ortaya çıktı.
Gazetemizi arayan çok sayıda duyarlı vatandaş ve bölge sakini ?bu yasal olmayan sürece kim veya kimler dur diyecek? Kanunlara ve yasalara inancımız kalmadı.? Diyerek yaşanan sürece isyan ettiler.
Bölgede yaşayan hayvan ve doğal yaşamın yok olduğuna dikkat çeken vatandaşlar ? bizler el altından tehdit ediliyoruz. Mahalle muhtarımızın şikayet dilekçeleri geri çektirildi. Bizlerin verdiği şikâyet dilekçeleri bilinçli olarak işleme alınmıyor. Bizlerin yaşamları değişti. Sürekli olarak korku içerisinde yaşıyoruz. Zeytinliklerimiz adeta yok oldu. Üretim yapılan alan öncelikle sit alanı ayrıca köy meramız sınırları içerisinde bulunuyor. Dağın kenarından geçen deredeki canlı yaşamı sona erdi. Bu ocakların hiç birisi yasal değil. Ama bu gidişe kimse dur demiyor. Ne imiş bölgeye hizmet geliyormuş. Bizler gelen hizmete kesinlikle karşı değiliz. Bu firmalar neden mevcutta bulunan ruhsatlı ocaklardan malzeme almıyorlar. Bu ihalede devlet tarafından ücretsiz taş kırma ocağı verilmesi maddesini göstersinler hepimiz bu olumsuzluklar içerisinde yaşamayı kabul edelim.
Böyle bir madde yok. Sadece firmalar kendi kazançlarına kazanç katmak için devletin bazı yetkililerini gerek duygusal gerekse ekonomik noktada memnun ederek 34 milyon liralık rant elde ediyorlar. Birileri rant elde edecek diye bizler burada yok olmak istemiyoruz. Daha önceki haberin ardından bizler ile görüşen firma yetkilileri kendilerinin güçlerinin karşısında kimselerin duramayacağını söylediler. Bu ülkede adalet yok mu? birileri bizlerin bu zor durumumuza dur desinler. Lütfen Bu ocaklar kapatılsın. ? diyerek tepkilerini ortaya koydular.