Anahtar Kelimeler: Kadir Gecesi şehit

Kadir Gecesi şehit oldu

Kadir Gecesi şehit oldu

Kadir Gecesi şehit oldu

Ne zaman bir şehit ailesinin kapısını çalsak, yüreklerde dinmeyen bir kor ateşle karşılaşıyoruz. 22 Haziran 2017 tarihinde Bitlis'in Tatvan ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Talat Bildirici’nin baba ocağına konuk olduk bu hafta. Talat Bildirici, şehit olduğunda eşi Şeyda Hanım 5,5 aylık hamileydi.

Canan Yücel ile Vatan Size Minnettar yazı dizimize başlıyoruz...

Hayvanları çok severdi

Şehit Piyade Uzman Çavuş Talat Bildirici, Kozan'a bağlı Çamdere Mahallesi Menteşe Mevkiinde dünyaya geldi. İlkokulu Çamdere İlkokulu'nda bitirdikten sonra ortaokulu Kozan'da, liseyi de Adana'da tamamladı. Okuldan arta kalan zamanlarda hiç boş durmuyordu, zaman zaman fırında çalışıyor, zaman zaman da çok sevdiği hayvanlarına bakıyordu. Hayvanlara o kadar düşkündü ki görevden izne geldiğinde ilk olarak onlara bakıyordu, onlarla hasret gideriyordu. Annesine ve babasına çok saygılı bir evlattı. Özellikle, annesine çok düşkündü.  Liseyi bitirdikten sonra üniversite sınavlarına hazırlandı Şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Talat Bildirici ama başarılı olamadı. Dershaneye gitti, sınavlara girdi, kazanamayınca üniversiteyi dışarıdan okumaya karar verdi. Sonra askere gitmeye karar verdi ve acemi birliğini Burdur'da gerçekleştirdi. Usta Birliği’ni de İstanbul'da yaptı.

2 yıl görev yaptı

Piyade Uzman Çavuş Talat Bildirici askerliği tamamladıktan sonra uzmanlık sınavına girdi ve kazandı. Isparta’da komando eğitimi aldıktan sonra ilk görev yerine atandı. İlk görev yeri de Bitlis’in Tatvan ilçesi oldu. Burada göreve başladıktan tam 2 yıl sonra şehadet şerbetini içti. Annesi Müzeyyen Hanım, bize bunu gözyaşları arasında anlattı. "Evladım, tam 2 yıl sonra Kadir Gecesi’nde şehit oldu"

“Gidip de dönmemek, dönüp de görmemek var” diyerek gitti, bir daha geri dönmedi

Şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Talat Bildirici Kars'a gitti. Bir görev esnasında Şeyda hanım ile tanıştı. Durumu ailesine anlattı. Kısa bir süre sonra da ailesi Şeyda Hanım’ı ailesinden istedi. Daha sonra düğün yapıldı. Mutlu bir evlilikleri vardı. Hatta şehidimiz şehit olduğunda eşi şu an 5 yaşında olan Talat Talha'ya hamileydi. Ailesinin yanına son olarak, Şubat ayında gelen şehidimiz geri dönüş yolunda annesine ve babasına bakarak, “Hakkınızı helal edin, gidip de dönmemek dönüp de görmemek var” diyerek vedalaştı.

Evladı gözünün önüne şehit olarak geldi

Şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Talat Bildirici, bir Kadir gecesinde şehit oldu. Annesi Müzeyyen Hanım anlatıyor. "O gece dua ediyorduk. Kadir gecesi olduğu için. Böyle kendi kendime dururken şehit evladım gözümün önüne şehit olmuş halde geldi. Bu birkaç defa tekrarladı. Meğerse, o dakikalarda oğlum şahadet şerbetini içmiş" ifadelerini kullandı. Müzeyyen Hanım, sabah namazını kıldıktan sonra yattı uyudu. Bir süre sonra sonra Yeter adında bir komşusu geldi. “Müzeyyen abla” diye çağırdı. Müzeyyen Hanım, pencereden dışarı baktığında askerler, ambulans evin çevresindeydi. “Talat’ım mı?”diye sordu, “evet” dediler. O anda Müzeyyen Hanım’ın dünyası yıkıldı. Gece hayalini gördüğü olay gerçek olmuştu. Kınalı kuzusu şehadet şerbetini içmişti.

Askerler babaya söyleyemediler “Tapun yokmuş amca?” dediler

 Şehidimizin babası Ali Bildirici maaşını almak için Kozan'a gelmişti. O anda bir yakını aradı, “Seni askeriyeden çağırıyorlar” dedi. Ali Bey askeriyeye gitti. Ne olduğunu sorduğunda,”Amca, senin evin tapusu yokmuş” dediler. Sonra askeri araca bindirdiler ve köye doğru yola çıktılar. Acı haberi eve yaklaştığında verdiler. Onun da dünyası o anda yıkıldı. Aklına gelmişti, yolda bir şeyler olduğunu hissetmişti ama söylememişti.

“Ben ölmedim anne” demiş

Şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Talat Bildirici annesi Müzeyyen Hanım, bir gün rüyasında kalabalık bir topluluk görmüş. Baktığında oğlu Talat’ı görmüş. Annesine gülümseyerek; "Anne ben ölmedim” demiş. Müzeyyen Hanım, zaman zaman evladını rüyasında görüyor. Kimi zaman annesine gülüyor, kimi zaman annesine sarılıyor. Sanki hiç ölmemiş gibi.

Kelime-i şahadet getirerek operasyona gitti ve şehadet şerbetini içti

Şehit Piyade Uzman Çavuş Talat Bildirici Bitlis Tatvan'da görev yaparken, Anadere bölgesinde bulunan teröristlerle çatışmaya girdi ve burada şehadet şerbetini içti. Annesi Müzeyyen Hanım’ın anlattığına göre oğlu ve arkadaşları operasyona giderken Kadir gecesi olduğu için şahadet ve salavat getirmişler. Operasyonda kendisi ile birlikte bir arkadaşı daha şehit oldu. Cenazesi Kozan'a bağlı Çamdere Mahallesi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Oğlu Talat Talha aynı babasına benziyor

Şehidimiz şehit olduğunda eşi Şeyda Hanım, beş buçuk aylık hamileydi. Şehit olduktan tam 105 gün sonra oğlu dünyaya geldi. Oğlunun adını annesi Talat Talha kurdu. Evladı aynı babasına benziyor. Eşi, şu anda Ankara'da.  Oğluyla birlikte buruk bir yaşam sürüyor.

Evlat acısı çekmek gerçekten çok zor. Yetiştirip, büyüttükten sonra vatan için evladını şehit vermek bambaşka bir duygu. Hem Ali Bey, hem de Müzeyyen Hanım bunun bilincindeler. Şehit annesi ve şehit babası olmaktan dolayı çok gururlular. Onlara bizler bir kez daha başsağlığı diliyoruz. Allah onlara sabır versin. Bizlere Çamdere Mahallesi Menteşe mevkiindeki evlerinde sıcacık kapılarını açan ailemize sonsuz teşekkür ediyoruz. Başta şehidimiz Talat Bildirici olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Önümüzdeki hafta başka şehidimizin yakınıyla görüşmek dileğiyle, şimdilik hoşçakalın...