Remzi Göbelek
18.02.2017 11:19:01
Kozanın 3 ana girişi var hiç biri şehir girişini anlatmıyor Tabela da Kozan nüfusunu gösterir işaret olmasa anlaşılmayacak Kozana girildiği......

Anahtar Kelimeler: Kadirli Girişi Unutulmamalı

Kadirli Girişi Unutulmamalı

Kadirli Girişi Unutulmamalı

Gazetemizin 474. sayısında manşetten yayınladığımız? 130 Bin Nüfuslu İlçenin Girişi Bu Olmamalı? haberimizin üzerinden yaklaşık 4 ay gibi bir sürenin geçmesine rağmen hiçbir girişimin veya çalışmanın başlatılmaması haberimizin bir kez daha gündeme taşımay

Gazetemizin 474. sayısında manşetten yayınladığımız? 130 Bin Nüfuslu İlçenin Girişi Bu Olmamalı? haberimizin üzerinden yaklaşık 4 ay gibi bir sürenin geçmesine rağmen hiçbir girişimin veya çalışmanın başlatılmaması haberimizin bir kez daha gündeme taşımayı sorumlu gazetecilik gereği bir kez daha gündeme taşıyoruz.

Ve bundan 4 ay önce yayınladığımız haberimizi tekrar okurlarımız ile paylaşıyoruz.

Umuyoruz ki daha önceden yayınladığımız haberi görmeyen veya görmek istemeyen siyasilerimiz ve idarecilerimizin görmesini temenni ediyoruz.

130 Bin Nüfuslu İlçenin Girişi Bu Olmamalı

Yıllardan buyana Kadirli girişi olarak ifade edilen, ilçenin doğu girişi görüntüsü ile ilçe girişinden daha çok köy girişi özelliklerini üzerinde taşımaya devam ediyor.

Her dönem ve seçimler öncesi siyasiler tarafından dillendirilen ve göreve gelmelerinin ardından rafa kaldırılan problemin yıllardan bu yana aynı nokta ve seviyede seyretmesi, yolu kullanan birçok kişinin tepkisini çekiyor.

Gerek yerel yönetimin gerekse merkezi idarenin şimdiye kadar el atmadığı Kadirli girişi, ilçeye dışarıdan gelen misafirler üzerinde çokta iyi bir izlenim bırakmadığı toplumun her kesimince dillendirilirken, yolun dar olmasından dolayı yaşanan trafik kazalarının da ardı arkası kesilmiyor.

Gerek ilçenin genel görünümünü gerekse trafik problemleri her geçen gün biraz daha büyüyerek devam ediyor.

İlçe girişi ve yol, karayolları sorumluluk sahasında bulunurken, yerel idarenin ortada açık aleni olarak görünen sorun ile tek bir adım dahi atmamış olması ilçenin her geçen gün biraz daha kaybetmesine neden oluyor.

Kozan -Kadirli girişinin devamında bulunan kara yolunda ivedi olarak duble yol hale getirilmesi önem arz ederken, Kozan halkı bu yolun devamında ise ilçe girişinin duble yola çevrilerek, Kozan Orta Okulu ile sifon köprü arasında kalan bölgenin yapılacağı günleri iple çekmeye devam ediyorlar.

İlçemizin gelişmesi ve vilayetlik hakkının iadesi noktasında mücadele ederek, gerek siyasilerin gerekse sivil toplum örgütleri ile kamu, kurum ve kuruluşlarının tek yumruk olarak ilçemizin Kadirli girişini istenilen genişliğe ve modern görünümüne kazandırılması için mücadele edilmesi gerektiği inancıyla konu ile alakalı olarak siyasilerimizin ve yerel yöneticilerimizin harekete geçmesini bekliyoruz.