Kafes dövüşünde Azerbaycan´dan kemerle döndü

Kafes dövüşünde Azerbaycan´dan kemerle döndü

Uzun yıllardan bu yana dövüş sanatları konusunda birçok başarıya imza atan Arafat Özkan, 29 Eylül´de Azerbaycan´ın başkenti Bakü´de düzenlenen Uluslararası Profesyonel Kafes Dövüşü Turnuvası´nda Türkiye´yi temsil ederek, kemerle Kozan´a döndü.

Kozan´da, Özkan Dövüş Sporları Kulübü Başkanlığını ve antrenörlüğünü yapan Özkan, yaklaşık 3 aydan bu yana Azerbaycan´da düzenlenen turnuvaya hazırlandı.

Arafat Özkan Azerbaycan´da düzenlenen MMA Dövüş Sanatları Uluslararası Profesyonel Kafes Dövüşü Turnuvası´nda rakiplerini yenerek, büyük bir başarıya imza attı.

Gazetemize yapılan turnuva hakkında bilgi veren 29 yaşındaki sporcu; ?Türkiye´yi düşünerek Azerbaycan´da mücadele ettim. Aslında bu turnuva kemer almak için yapılan bir turnuva değildi. Gelmeyen sporcular vardı. Dövüşme mi istediler. Ben de kabul ettim. Bizi götüren temsilcimiz dövüşmem için ortaya kemer veya başka bir ödül konulmasını istedi. Onlar da kabul ettiler. Normalde 3 maç yapacaktım ama toplamda 2 maç yaptım. İlk maçımı aldım. 2. maçımızda talihsizlik oldu. Yasak olmasına rağmen rakibimden dirsek geldi. O darbede kaşım açıldı. Hakem maçı durdurdu. Biz devam etmek istedik. Sağlığımızı düşündükleri için maçı berabere bitirdiler. 3. maç için tarih verdiler. Kasım ayında tam günü belli olacak. Kemeri koruma maçımız olacak ya da başka bir deyişle rövanş maçı olacak. MMA kafes dövüşünde kulübüm adına İlk uluslararası maçımdı. Bundan sonra sağlam ve güçlü adımlar atacağız. Azerbaycan´da düzenlenen turnuvaya ülkemiz adına 6 sporcu olarak gittik. 6 sporcudan dördü başarılı oldu. Kozan´da açtığımız spor kulübü devlete bağlı bir kulüptür. Yerimiz şu an için yetersiz geliyor. Daha geniş bir ortamda sporcu yetiştirmek adına devlet erkanından da destekler bekliyoruz. Bizim şu anda verdiğimiz mücadeleler arkadan gelen sporculara yol açmaktır? diye konuştu.

Arafat Özkan´a Azerbaycan´da düzenlenen turnuvaya gitmesi için maddi manevi destek verenler de, Arafat Özkan´ın her platformda arkasında olacaklarını ifade ettiler.

Arafat Özkan, Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam´ı makamında ziyaret ederek, desteklerinden dolayı teşekkür etti. Kaymakamı Şafak Gürçam´da, her daim sporcunun ve sporun arkasında olduklarını ifade etti.

/resimler/2019-10/8/1736383306198.jpg/resimler/2019-10/8/1736594400497.jpg