Anahtar Kelimeler: Kale Eteğinde Yangın

Kale Eteğinde Yangın

Kale Eteğinde Yangın

Kozan´da, Kozan Kalesi´nin eteklerinde makilik ve zeytinlik alanda yangın çıktı. İtfaiye müdahale etmekte zorlanıyor.

Kozan´da, Kozan Kalesi´nin eteklerinde makilik ve zeytinlik alanda yangın çıktı. İtfaiye müdahale etmekte zorlanıyor.

Yangın, 17.00 sularında Taş Mahallesi kale arkası olarak bilinen mevkide başladı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine belediyeye ait itfaiye ekipleri sevk edildi. Ancak, itfaiye ekiplerinin hortumu yetersiz olduğundan yangına müdahale etmekte zorlandı. Kozan Orman İşletmesi´ne bağlı ekiplerin ise Örendere mevkiinde çıkan yangına gittiği Kozan´da herhangi bir araç veya ekipmanın kalmadığı öğrenildi.

Vatandaşların beyanına göre; Kozan Kalesi eteklerinde başlayan yangının sebebinin sigara izmariti olduğu yönünde. Vatandaşlar ve itfaiye ekipleri ellerindeki çalılarla yangına müdahale etmeye çalışıyor. Yangın bir nevi kaderine terk edilmiş durumda.

Olay yerine gelen polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemleri aldı. Yangın herhangi bir ikamete zarar vermedi.

Yangın sonucunda yaklaşık 30 dönümlük makilik ve zeytinlik alanın yandığı tahmin ediliyor.

Vatandaşlar; ?Burada her yıl yangın çıkıyor. Vatandaşlarımız biraz daha dikkatli olsunlar. Lütfen ellerindeki sigara izmaritlerini kuru otların üzerine atmasınlar. Yangın bundan dolayı çıkıyor. Kurak bir dönemde bu tür otluk ve makilik alanlar küçük bir ateş görse dahi yangın çıkıyor. İşte manzara bu şekilde. Zeytinlerimiz yandı. Biz şimdi ne yapacağız? diye konuştular.