Kaliteli Eğitimin Adresi Özel Yıldız Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

Kaliteli Eğitimin Adresi Özel Yıldız Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

Kozan´da 4 yıl önce eğitim ve öğretim hayatına başlayan Özel Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi her geçen gün eğitim çıtasını yukarılara taşıyor.

Kozan´da 4 yıl önce eğitim ve öğretim hayatına başlayan Özel Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi her geçen gün eğitim çıtasını yukarılara taşıyor.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak Özel Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yetkilisi Okan Aslan ile özel bir röportaj gerçekleştirdik. Özel Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin kurulduğu günden bu yana aldığı başarılar, okulun amaçları, verdiği eğitim alanları ve eğitim kalitesini konuştuk. Muhabirimiz sordu Okan Aslan okulla ilgili merak edilen bütün sorulara cevap verdi.

Özel Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yetkilisi Okan Aslan sorulan sorulara açık ve net bir şekilde cevap verdi.

Kozan Ekspres Gazetesi´nin Özel Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yetkilisi Okan Aslan ile yaptığı röportaj şu şekilde:

Muhabir: Kolejiniz özel bir kolej olmasına rağmen devlet neden kolejinizdeki her öğrencinin eğitim öğretim masrafını karşılamaktadır?

Okan Aslan: 2010 tarih ve 27642 sayılı resmi gazetede yayınlanan istihdam ve mesleki eğitim ilişkinin geliştirilmesi eylem planı kapsamında, Organize Sanayi bölgelerinde açılan ve gerekli protokolleri yerine getiren teknik kolejlerinde öğrenim gören tüm öğrencilerin eğitim ve öğretim masrafı devlet tarafından karşılanır.

Muhabir : Kolejin eğitim süresi ne kadardır?

Okan Aslan : Kolejimiz Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı bir özel okuldur. Lise eğitimi veren okulumuz 4 yıllık eğitim vermektedir. Öğrencilerin aldıkları bu 4 yıllık eğitim boyunca eğitim ve öğretim masraflarının tamamı devlet tarafından karşılanmaktadır.

Muhabir : Kolejinizi kazanmak için ne yapılması gerekiyor?

Okan Aslan : Kolejimizin kayıtları merkezi sınav sistemine göre değil, doğrudan kolejimize bireysel başvuruyla yapılamaktadır. Kolejimize en yüksek puandan başlayarak kontenjana kadar öğrenci alımı yapılmaktadır.

Muhabir : Kolejinizdeki öğretmenlerin tecrübesi nedir?

Okan Aslan : Kolejimizdeki öğretmenlerimiz özel öğretim kurumları tecrübesi ile yetişmiş, alanlarında uzman, öğretmenliğin gerekliliği olan vasıflara sahip eğitimcilerdir.

Muhabir : Okulunuzda neden Elektrik-Elektronik, Makine, Gıda ve Metal bölümlerininiz var ?

Okan Aslan : 4 yıldır Kozan´da eğitimde etkin olan kurumumuz uzun bir araştırma süreci geçirmiştir. Bu sürede Kozan´ın ve Türkiye´nin önde gelen iş adamları ve CEO´ları ile görüşülmüştür. Bunun yanı sıra üniversite eğitimini yakından takip eden kurumumuz, bu bölümlerin iş sahasının en geniş bölümler olduğunu ve iş hayatında aranan alanlar olduğunu tespit etmiştir. Ayrıca, üniversiteyi kazanma yolunda en avantajlı bölümler de bu bölümlerdir.

Muhabir : Kolejinize kayıt oldukları bir süre sonra, öğrenci kaydını almak isterse ne olur?

Okan Aslan :  Öğrencilerimiz nakil dönemleri açık olduğu sürece, okulumuzdan kayıtlarını alabilirler. Bu durumda veli, eğitim ve öğretim adına hiçbir ücret ödemez.

Muhabir : Başka bir lisede okuyan bir öğrenci kolejinize gelebilir mi?

Okan Aslan : Evet. Gerekli şartları taşıdıktan sonra doğrudan kolejimizin öğrencisi olmak için başvurabilirsiniz.

Muhabir : Kolejinizde sportif aktiviteler nelerdir?

Okan Aslan : Ders başarısının yanı sıra öğrencilerin sağlıklı birer birey olarak yetişmesi için sportif faaliyetlere gereken önemi vermekteyiz. Bu kapsamda gerekli çalışmaları yapan okulumuz birçok sportif faaliyetlerde ödüller almıştır.

Muhabir : Öğrencilerinize kişisel gelişim kazandırmak için ne tür çalışmalarınız vardır?

Okan Aslan : Öğrencilerimize uyguladığımız kitap okuma programları ile öğrencilerimizin okuma, okuduğunu anlama, anladığını ifade edebilme becerilerini geliştiriyoruz. Bu sayede özgüveni yüksek ve kişisel gelişimi üst seviye olan bireyler yetiştirmeyi planlıyoruz.

Muhabir : Sınıflarınız kaç kişiliktir?

Okan Aslan : Sınıflarımız maksimum 30 öğrenciden oluşmaktadır.

Muhabir : Kolejinizden mezun olan öğrencilerinizden en büyük beklentiniz nedir?

Okan Aslan : Kolejimiz üniversiteyi kazanmak isteyen öğrencilere MTOK kapsamında mühendislik fakültelerine giderken kendilerine özel kontenjanlar sunmaktadır. Bunun yanı sıra önlisans programlarına yerleşmek isteyen öğrencilerimiz, ek puanlarla çok sayıda alana yerleşebilmektedir. Üniversite düşüncesi olmayan öğrencilerimiz ise kolejimizden aldıkları yüksek kaliteli, eğitim ile mezun oldukları alanlarda aranan eleman ihtiyacını gireceklerdir.