KAMUOYUNUN ŞÜPHESİ OLMASIN

KAMUOYUNUN ŞÜPHESİ OLMASIN

Geçen hafta gazetemiz Kozan Ekspres’ in manşetten yayınlamış olduğu “İnfazdaki Sır Perdeleri Çözülebilecek mi?” başlıklı haberimizle ilgili Kozan İlçe Emniyet Müdürü Serkan Üzülmez bir açıklamada bulundu.

Olay ilçemiz Batı Geçiş Çevre Yolu Hacımirzalı Kavşağı ışıklarında kırmızı ışıkta bekleme yapan 01 Y 0275 plakalı araca kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu silahla ateş açılması sonucu meydana gelmişti. Olayda aracın ön sağ koltuğunda oturan Mehmet Cankurt vücudunun çeşitli yerlerine aldığı yaralar ile olay yerinde hayatını kaybetmişti. Olay yerine gelen polis ekipleri olayı çok yönlü olarak araştırma ve soruşturma başlatmıştı. Olaydan kısa bir süre sonra olayda kullanıldığı iddia edilen araç ilçemiz Işıklı Mahallesi Mevkiinde bir narenciye bahçesi içerisinde tamamen yanmış olarak bulunmuştu. Olay ile ilgili soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgisi olduğunu iddia ettiği Erkunt Sedefoğlu’nu göz altına almıştı ve yapılan soruşturma ve duruşmanın sonucunda tutuklanmıştı. Tutuklanmasının ardından 4 kez Kozan Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Sedefoğlu suçlamaları kabul etmeyerek, infazla kendisinin bir ilgisinin olmadığını iddia etmesi cevapsız kalan soru yumakları kamuoyunu meşgul etmeye devam etmesine nazaran gazetemiz Kozan Ekspres olayı tekrardan gün yüzüne çıkartarak merak edilen konuları yetkililere iletmişti. Bu durum ile ilgili olarak Kozan İlçe Emniyet Müdürü Serkan Üzülmez yaptığı açıklamada olayın çözüleceğine dair hiç kimsenin şüphesi olmaması gerektiğine değindi.

Üzülmez yapmış olduğu açıklamada: “ Gazetenizin gündeme taşıdığı haberle alakalı olarak ilçe emniyet müdürlüğümüz ve Cumhuriyet Başsavcılığımızın ortaklaşa yürüttüğü soruşturma titiz bir şekilde devam etmektedir. Çok kısa bir zaman dilimi içerisinde cinayetle ilgili her konu aydınlatılarak kamuoyu bilgilendirilecektir. Mahkeme süreci devam ettiğinden dolayı davanın içeriği ile ilgili bir açıklama yapmamız doğru değildir. Çok kısa bir zamanda konu tamamen aydınlatılacaktır. Bundan kamuoyunun hiçbir şüphesi olmasın” dedi.