Anahtar Kelimeler: bağışcıları ödüllendirildi

Kan bağışcıları ödüllendirildi

Kan bağışcıları ödüllendirildi

Kozan’da Türk Kızılay'ına düzenli kan bağışında bulunan 98 kan bağışçısı düzenlenen madalya töreni ile ödüllendirildi. Elazığ ve Malatya depreminde yaşamını yitiren vatandaşların anıldığı programda bir kan bağışı ile 3 kişinin hayatının kurtulabildiğini

Türk Kızılay'ı Kozan Şubesi tarafından Özden Kültür Merkezi’nde bağışçılar için madalya töreni düzenlendi. Programa; Kaymakamı Şafak Gürçam, Belediye Başkanı Kazım Özgen,  İlçe Jandarma Komutan Vekili Levent Turan, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak, Türk Kızılay'ı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı, İlçe Şube Başkanı Oğuz Cengiz ilçe protokolü ve çok sayıda gönüllü bağışçı katıldı.

Programda 98 gönüllü kan bağışçısına madalyaları takdim edilirken, Kozan’ın kan bağışında il genelinde öncü bir ilçe olduğunun altı çizildi.

Türk Kızılay’ı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı, savaşlarda ön sırada Mehmetçik ardından Türk Kızılay'ının olduğunu ifade ederek şuan Libya’da Trablus'ta Türk Kızılay'ın Mehmetçik’in ardından gittiğini kaydetti. Kan bağışında bir bağışçının 3 ihtiyaç sahibin hayatının kurtardığını kaydeden Saygılı bağışçılara teşekkür etti.

Programda konuşan Türk Kızılay’ı Kozan Şube Başkanı Oğuz Cengiz, Elazığ ve Malatya depreminde hayatını kaybeden vatandaşları anarak başlarken bağışçılara destekleri için teşekkür etti.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan,  Kozan’ın kan bağışında öncü ve ödüllü bir ilçe olduğunu kaydederek Kozanlı vatandaşların duyarlılığının devam edeceğine inandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından geçilen Ödül töreninde bağışçılara ilçe protokolü madalyalarını takdim ederken Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam görev yaptığı her yerde kan bağışının önemine dikkat çekerek vatandaşların bu konuda duyarlı olması için gerekli tüm çalışmaların yapıldığının altını çizdi.