Anahtar Kelimeler: Kanal keyfi artık

Kanal keyfi artık 395 TL

Kanal keyfi artık 395 TL

Kozan ilçe sınırları içerisinden geçen sulama kanalı kenarlarında araç ile bekleme yapan, alkol alan, çevreyi rahatsız eden vb. davranışlarda bulunan kişilere 395 TL idari para cezası uygulanacak.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam; “Vatandaşların refah, huzur ve güvenliğini sağlamak devletimizin asil görev ve sorumluluklarındandır”diyerek ilçe sınırlarından geçen sulama kanalı çevresinde yaya veya araçla bekleme yapan, araç içi ve dışında alkol alıp çevreye rahatsızlık veren kişilere cezai yaptırım uygulanacağını bildirdi.
Bu tür şahısların çevreye rahatsızlık vermelerinin önlenmesi amacıyla alınan karar doğrultusunda; Hacımirzalı Mahallesi Ayvalı Koyak Sokak’tan başlayarak Çanaklı Mahallesi İnci Sokağı takip geçen sulama kanalı ile Bağlar Mahallesi Kanal Sokak üzerinden geçen sulama kanalı kenarları, kanal yanından geçen sokak ve yol üzerlerini kapsayan bölgelerde bundan sonra alkol almak, araç ile bekleme yapmak, gürültü yapmak yasaklandı. Yasağa aykırı davranışta bulunanlara 395 TL para cezasının kesileceği kaydedildi.
5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun ve aynı kanunun 11/C ve 66. maddeleri ile 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu İle aynı kanununun 32. maddesi kapsamında hazırlanan karar 15 Eylül 2020 tarihi itibariyle uygulamaya konuldu.
Özellikle akşam saatlerinde sulama kanalı kenarlarına araçlarını park ederek alkol alan ve çevreyi rahatsız eden şahıslardan bölgede yaşayan vatandaşlar oldukça rahatsızlık duyuyordu. Gelen şikayetler üzerine alınan karar doğrultusunda, vatandaşlar rahat bir nefes alacaklarını ifade ettiler.