Kandemir, “Tufanbeyli Fasulyesi’nde sona yaklaştık”

Kandemir, “Tufanbeyli Fasulyesi’nde sona yaklaştık”

Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, değerlerin coğrafi işaret belgesi alması için çalışmalara devam ettiklerini ifade ederek, Tufanbeyli fasulyesine Avrupa coğrafi işaret belgesini almak için sona yaklaştıklarını söyledi.

Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, kendi odalarına bağlı ilçelerdeki değerlerin coğrafi işaret belgesi alarak markalaşması için çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda, bugüne kadar Tapan Bıçağı, Kozan Portakalı ve Kuytacak Narı coğrafi işaret belgesi alarak markalaştı. Geçtiğimiz günlerde Tufanbeyli ilçesinde düzenlenen birinci fasulye festivaline katılan Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, Tufanbeyli fasulyesinin Avrupa Coğrafi İşaret Belgesi alması yolunda atılan adımlar neticesinde sonra yaklaştıklarını önümüzdeki günlerde belgenin alınacağını ve Tufanbeyli fasulyesinin Avrupa coğrafi işaret belgesi alacağını söyledi.

“Her ilçe bir marka” sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, 5 ilçedeki değerleri marka yapma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini kaydetti. Kandemir: "Tapan Bıçağı, Kozan Portakalı ve kuytulacak Narı’ndan sonra Tufanbeyli fasulyemizde mutlu sona yaklaştık. Hedefimiz, fasulyemize Avrupa coğrafi işaret belgesi almak. Belgeyi aldıktan sonra Tufanbeyli fasulyesini dünyaya tanıtacağız. Bunların ardından Mezra Balı, Çerlan Cevizi, Sedir Mantarı, Kötün Domatesi, Kozan Şeker Mandalini, İmamoğlu Arı Kovanı sıradaki marka yapacağımız değerlerimiz arasında. Belediyelerimizle, STK'larımızla, milletvekillerimizle, yerel siyasetçilerimizle her zaman istişare ederek başardık ve bundan sonra da başarmaya devam edeceğiz. Beraber olduğumuz bütün kurumlara şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.