Kandemir, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Ekonomi Şurası’na katıldı

Kandemir, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Ekonomi Şurası’na katıldı

Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ekonomik şurasına katılarak bölgenin sorunlarını dile getirdi.

Kozan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kandemir’de şuarada önemli bir rol üstlendi.

 

*Bölgesel Sorunlara Odaklı Talepler Öne Çıktı*

 

Toplantıya, Türkiye'nin ekonomik geleceğini şekillendiren isimlerin yanı sıra; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel’de katıldı.

 

Finansman Sorunları ve Yeniden Yapılandırma Talepleri

 

Toplantının odak noktalarından biri, iş dünyasının finansman sıkıntılarıydı. Kozan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KANDEMİR, özellikle deprem bölgesinde ödenemeyen SSK borçlarının yeniden yapılandırılmasında talep edilen teminat şartının kaldırılmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

 

Ticaretin Zorluğuna İşaret: Adana Bölgesinin Borçları

 

Adana bölgesinin ticari zorlukları da toplantıda ele alındı. KANDEMİR, Adana bölgesinin ticarette sıkıntılar yaşadığını ve borçların 11. aya uzatılması talebinin önemine değindi.

 

Tarihi Talep: İl Hakkının İade Edilmesi

 

Kandemir, 1926 yılında il hakkının geri alındığı İlçenin Cumhuriyet'in 100. yılında tekrar il hakkının iade edilmesini talep etti.

 

Kalkınma Önceliği: Öncelikli Bölge Statüsü İstemi

 

Mustafa Kandemir, Adana'ya bağlı ilçenin ülke ekonomisine daha fazla katma değer sağlamak adına öncelikli bölge statüsüne alınmasının gerekliliğine dikkat çekti.

 

Toplantıda iş dünyasının ve bölge yöneticilerinin dile getirdiği bu taleplerin, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına olumlu katkılar sağlayacağına inanılıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ ve ilgili bakanların konuya verdikleri önem, gelecek dönemde beklenen müjdelerin habercisi olarak değerlendiriliyor.