Kandemir’den ‘Vilayetlik hakkı geri verilsin’ çıkışı

Kandemir’den ‘Vilayetlik hakkı geri verilsin’ çıkışı

Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir ve Borsa Başkanı İdris Çevikalp TOBB Ekonomi Şurasına katıldı.  Kandemir, Kozan’ın vilayetlik hakkının geri verilmesini istedi.

Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir ve Kozan Ticaret Borsası Başkanı İdris Çevikalp TOBB Ekonomi Şurasında Kozan'ın ve iş sektörünün sorunlarını dile getirdiler.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile birlikte çok sayıda bakanın da katılımı ile TOBB tarafından gerçekleştirilen TOBB Ekonomi Şurasında bir konuşma yapan Kozan Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mustafa Kandemir, Kozan'ın ve iş sektörünün sorunlarını ve beklentilerini aktardı. Kandemir, Kozan ekonomisinin yeniden ayağa kalkması için önemli hususları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve ilgili Bakan ve bürokratlarla özel istişare etme fırsatı bulduğunu da ifade etti.

 

Başkan Kandemir; "Kozan 130 bin nüfuslu toplam 5 ilçesiyle yaklaşık 250 bin nüfusa hizmet eden konuma sahip yıllık 400 bin ton narenciye üretimiyle, 25 bin ton hurma üretimiyle Türkiye 1.si, bal üretimiyle piyasasına yön veren üretimiz var. Ülkemizin demir maden rezervi olarak 2. bölgesiyiz. Dağlarımız madenlerle, ovalarımız bereketli ürünlerle dolu.

Sizlerden isteğimiz ürünlerimizin değerlendirilmesinin bölgemizde sanayinin Kozan’ a gelmesi için kalkınmada öncelikli olmasını istiyoruz. Adana’ya bağlı olmamız bunu engellemektedir. İstatistiklerde kalkınmış görünüyoruz. 6 ilçenin komple birlikte değerlendirilmesini istiyoruz” dedi.

 

 

,Elimizden alınan illik hakkımızın geri verilmesi ya da komşu ilçemiz Kadirli gibi Osmaniye ye bağlanmak, özel sektörün desteğe ihtiyaç duyduğu bu dönemde devlet bankalarımızın sağladığı kredi desteğinin artırılmasını, şu günlerde kamu bankalarımız var olan krediyi de kullandırmadığı dolayısıyla iş insanlarımızın özel bankalara % 30 ve üzeri faizli kullanmaya mecbur bırakıldığı, bir an önce kamu banlarının kredilerinin açılmasını isteyen Kandemir; “Başta, Cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet erkanımıza Kozan'ımızın selamlarını ileterek, saygılarımızı sunuyoruz" dedi.