KANLI KAVŞAĞA SİNYALİZASYON YAPILDI

KANLI KAVŞAĞA SİNYALİZASYON YAPILDI

İlçemiz Kozan´ ın sınırları içerinde bulunan Kozan ? Adana ve Mansurlu yol kavşağında artık kan akmayacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ve Kozan Belediyesi iş birliği ile birlikte yürütülen Mansurluğu Yol Kavşağı sinyalizasyon çalışması sonunda tamamlanarak faaliyete girdi.

Geçtiğimiz haftalarda gazetemizin manşetten verdiği ? Kanlı Kavşakta Kan Akmayacak? başlık haberimizin sonucunda yetki birimler çalışmalarına hız katarak tamamladı. Tamamlanan çalışma neticesinde adı geçen kavşakta bitirilen çalışmalar sonucu sinyalizasyon devreye girdi ve araçlar bu duruma uymak zorunda kaldı. Daha önceden de belirttiğimiz gibi iki yolunda ana yol olması nedeni ile sürücüler kavşağa yaklaştıklarını dikkate almadan hızla geliyorlar. İki sürücünün de yol hakkının sahip olduğu düşüncesi sonucu trafik kazası meydana geliyor. Gelen trafik kazasında ise ölüm ve ya yaralanmalar oluyor.

Sürücülerde bu durumdan memnuniyet duyduklarını dile getiriyorlar. Bazı sürücüler; ? yol hızın kesilmedi bir yol. İki tarafa da giden araçlar yüksek hızda seyir halinde ilerliyorlar. Her iki tarafta da yol hakkı sahipli düşüncesi var. Hal böyle olunca trafik kazası kaçınılmaz oluyor. Meydan gelen trafik kazalarında ise, ölüm, yaralanma en basit bir ihtimalle mal kaybı yaşanıyor. Bu sistemi buraya inşa eden tüm yetkili mercilere sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Trafik kurallarına uyulduğu müddetçe en azından ölümlü kazalar artık olmayacak? dediler.