Anahtar Kelimeler: KANLI KAVŞAKTA AKMAYACAK

KANLI KAVŞAKTA KAN AKMAYACAK

KANLI KAVŞAKTA KAN AKMAYACAK

Gazetemizin birçok defa gündeme taşıdığı Adana ? Kozan Karayolu 3. Kilometresi olan Mansurlu yol kavşağına sinyalizasyon çalışması başlatıldı.

Son 1 yılın içersinde 6 yaralanmalı kazanın meydana geldiği kavşakta 6 kişide can verdi.

Sürekli olarak gündeme taşıdığımız kanlı kavşak haberleri karşısında sesiz kalmayan yetkililer. Kavşağa sinyalizasyon sistemi kurma kararı aldı. Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı ve Kozan Belediyesi iş birliği ile sinyalizasyon çalışması başlatıldı.

Gazetemiz gündeme taşıdı

Gazetemiz Kozan Ekspres´ in birçok sayısında kaleme aldığımız haberler neticesinde harekete gecen Kozan ve Büyükşehir Belediye yetkilileri kazaları önleme adına atım atıllar.

Halkın beynine kanlı kavşak olarak kazınan bu kavşakta birçok kaza meydana gelmiş ve meydana gelen kazalarda onlarca insanımız can vermişti.

Meydana gelen kazalar sonucunda gazetemizin serzenişine kulak veren Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı ve Kozan Belediyesi yetkilileri iş birliği yaparak kavşakta sinyalizasyon sistemi kurulmaya başlandı. Kurulan sinyalizasyonlar ile sürücülerin daha dikkatli olmasına, sonuç olarak yaralamalı tarik kazası ve akabinde can ve mal kaybının en aza indirilmiş olacak.

Belediyeler el ele verdi

Kavşağın sinyalizasyon sistemi ile donatılmasının duyulmasının ardından telefon ile görüştüğümüz belediye yetkilileri ?Kontrollü kavşak haline gelmesi hedeflenen bir kavşak. Hiçbir tedbir ve önlemin olmadığı bu yolun daha çok kontrollü olması neticesinde meydana gelebilecek trafik kazalarının en aza indirilerek can ve mal kaybının olmaması doğrultusunda olması için Kozan Belediyemiz ve Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığımızın katkıları ile sinyalizasyon çalışmalarımızın alt yapısını bitirdik. 10 gün gibi bir sürenin ardından bu kavşaktaki sinyalizasyon sistemimiz tam olarak halkımıza hizmet vermeye başlayacaktır. Halkımıza hayırlı olsun. Öte yandan sizin gazetenizin gündeme taşıdığı bu haberlerden buranın ehemmiyeti anlaşılmış ve çalışmalar hızlandırılmıştır? dediler.

Sürücüller Memnun

Görüşlerine başvurduğumuz bazı sürücüler ise durumu şöyle değerlendiriyor. ? Adana veya Kozan istikametine giden yol benim hakkım diyor, diğer taraftan gelen sürücüde yol benim hakkım diyor. İki tarafta ana yol konumunda. Her iki sürücüde ana yol olması halinde suratlı geliyorlar. Mansurlu tarafından gelinildiğinde orada kavşak olduğunu bilmeyen sürücüler görmeden son hızla yoluna devam ediyor. İki tarafta yol hakkına sahip olduğunu düşündüğü için hiç kimse hız kesmiyor ve yolu kontrol etme çabasında bulunmuyor. Durum böyle olunca da trafik kazası kaçınılmaz oluyor. Birçok kez şahit olduk kazalara. Bu durumda hem can kaybı yaşanıyor hem de mal kaybı yaşanıyor. Yetkililerin bu çalışmasından dolayı bu yol çok rahatlayacak ve kazalar ortadan kalkacak diye düşünüyoruz? dediler.