Anahtar Kelimeler: Kanlı kavşağa birileri “” desin

Kanlı kavşağa birileri “DUR” desin

Kanlı kavşağa birileri “DUR” desin

Kanlı kavşağa birileri “DUR” desin

Onlarca insanın hayatını kaybettiği, onlarca insanın yaralandığı, onlarca insanın araçlarında maddi hasar meydana geldiği kanlı kavşak son olarak 2 kahraman askerimizi bizden kopardı. Kavşakta onlarca kaza olmasına rağmen hala herhangi bir iyileştirme yapılmaması çok manidar.

 Kozan-Adana karayolu Deliçay Köprüsünü geçtikten sonra Mansurlu Yol Kavşağı olarak bilinen kavşakta bugüne kadar çok sayıda maddi hasarlı, yaralanmalı ve ölümlü trafik kazası meydana geldi. Genel olarak, ışık ihlalinden kaynaklanan trafik kazaları sonucunda karayollarının veya yetkili kurumların burası ile ilgili olarak herhangi bir önlem almaması gerçekten çok acı. Son olarak, geçtiğimiz Cumartesi günü saat 15.30 sularında askeri araç ile bir otomobil burada kaza yaptı. Meydana gelen trafik kazasında, 2 kahraman askerimiz şehit, 1’i ağır 3  askerimiz yaralandı. Şehitlerimiz memleketleri Osmaniye ve İstanbul'da düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandılar. Geride gözü yaşlı eşler, çocuklar, anneler, babalar bırakarak uğurlandılar.

Bu saatten sonra verdiğimiz şehitlerin ardından kavşak ile ilgili olarak ivedi bir şekilde iyileştirme yapılması gerekiyor. Gerek altgeçit veya tüp geçit, gerekse ışıklara yaklaşmadan önce görüşü engelleyen ağaçların kesilmesi gibi projeler üretilerek burada iyileştirmeler yapılabilir.

Hem vatandaşlar, hem de burada kazaya karışanlar kavşaktan çok dertli. Hem Kayseri tarafından gelenler hem de Kozan ve Adana tarafından gelenler ihlal yaptıklarında kaza kaçınılmaz oluyor.

Bölge milletvekili Tamer Dağlı kazadan hemen sonra yaralı askerlerin evine giderek ziyarette bulundu. Evde tedavi gören yaralı askerlerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Buradan AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı’ya çağrıda bulunuyoruz. Sayın vekilim: “Kavşak ile ilgili hükümet olarak üzerinize ne düşüyorsa yapmanızı vatandaşlarımız adına istiyoruz. Gerek alt geçit veya üst geçit, gerekse başka bir proje ile buradaki kazaların minimum seviyeye düşürülmesi gerekiyor. Bunu bölge milletvekili olarak, hükümet kanadının bir temsilcisi olarak siz yaparsınız. Bu vatandaş size güveniyor, inşallah çok kısa zamanda çözersiniz?”

AdI Mansurlu kavşağından çıkıp kanlı kavşak olarak anılmaya başlayan kavşak bundan sonra inşallah hiç kimsenin canına malına zarar vermez.

Biz, Kozan Ekspres Gazetesi olarak bir kez daha sürücülerinizi uyarmakta yarar olduğunu düşünüyoruz. Lütfen ama lütfen hem kendi canınız ve sağlığınız, hem de başkalarının canı ve sağlığı için trafik kurallarına harfiyen uyalım. Uymadığımız takdirde bedelinin ne kadar ağır olduğunu hep birlikte görüyoruz.