Anahtar Kelimeler: KAPALI SALONU GÖRÜNDÜ

KAPALI SPOR SALONU İÇİN IŞIK GÖRÜNDÜ

KAPALI SPOR SALONU İÇİN IŞIK GÖRÜNDÜ

1500 kişi kapasiteli Kozan Kapalı Spor Salonu’nun yenisinin yapılması için Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan söz alındı.


Geçtiğimiz hafta Adana Divan Oteli’nde düzenlenen “2023'e Doğru Şehir Buluşmaları” kapsamında Adana'ya gelen Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı birebir görüşme yaptı. AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Kozan Kapalı Spor Salonu'nun 1988 yılında yapıldığını ve şu anki çağın gerekliliklerine ayak uyduramadığını belirtti. Kozan'a çok amaçlı yeni bir spor salonu yapılması yönünde talepte bulundu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı'nın bu söylemenin ardından Spor Toto ile görüşeceğini ve Kozan'a modern bir kapalı spor salonu yapılması için talepte bulunacağını söyledi.

Yapılan bu görüşmenin ardından Kozan'a yeni kapalı spor salonunun yapılması için umutlar yeşerdi. Kozan Kapalı Spor Salonu mevcut hali ile 1500 kişilik. Yeni yapılacak olan kapalı spor salonunun da 1500 kişilik olması bekleniyor. Eski binanın tamamen yıkılıp sıfırdan yapılacağı ve çağın gerekliliklerine uygun bir halde inşa edileceği belirtiliyor. İçerisinde basketbol, voleybol, boks, güreş ve birçok spor alanında hazır hale getirilmesi için çalışmalar yapılacağı kaydediliyor.

Kozan'ın yeni kapalı spor salonuna ihtiyacı var

Geçtiğimiz yıl içerisinde İsmet Atlı Şehir Stadyumu mevcut yapı itibari ile depreme dayanıklı olmadığı ve geçmişte yapıldığı için yeni çağda bazı ihtiyaçları karşılamadığı için yıkılmıştı. Yenisinin yapılması için proje çalışmalarının devam ettiği kaydediliyor. İsmet Atlı Şehir Stadyumu ile birlikte kapalı spor salonunun da yeniden yapılması Kozan için büyük kazanç olacak.

Gençlerin sporu sevmesi ve spora yönlendirilmesi konusunda kapalı Spor salonu önemli konuma sahip. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun verdiği bu sözün ardından Spor Toto'nun harekete geçerek Kozan’a yakışır bir şekilde kapalı spor salonu yapması gerçekten büyük bir ihtiyaç.