Kapama Açma Ücretine İade Kararı

Kapama Açma Ücretine İade Kararı

Tüketicilerin kullandıkları telefon, internet vb.

K.Ekspres- Tüketicilerin kullandıkları telefon, internet vb. hizmetlerin  ödemelerinin gecikmesi halinde kullanıcıların almış oldukları hizmetin kapatılıp ödeme yaptıktan sonra tekrar açılması durumunda firmaların açma kapama ücreti adı altında faturalara ek ücret yansıttığı herkes tarafından bilinen bir gerçek.

İlçemiz Kozan esnaflarından Derya Deniz kullandığı internet hizmetinin kapanması sonucu bir sonraki faturasına yansıtılan açma kapama bedeline Kozan Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyetine bu ücretin yasal olmadığı gerekçesi ile tarafına geri iade edilmesi talebiyle itirazda bulundu.

Tüketici Hakem Heyeti yapılan başvuruya karşılık tüketiciyi haklı bularak açma kapama bedeli adı altında alınan ücretin yasal olmadığına hükmetti ve iadesi yönünde karar verdi.

Konu ile ilgili konuşan Derya Deniz "Çeşitli nedenlerle herkesin faturasını geciktirebileceği ve bundan dolayı aldığı hizmetin kesintiye uğraması sonucu firmaların hiç bir yasal dayanağı olmadan tüketiciden ekstra ücret alması doğru değil. Bu şekilde binlerce insandan haksız paralar alınmakta. Hakem Heyeti olması gerektiği şekilde doğru karar vererek yasal olmayan bu duruma dur demiştir." dedi.