Kara; ?8 Saat Çalışmak Asla Yetmez?

Kara; ?8 Saat Çalışmak Asla Yetmez?

Ak Parti Kozan Belediye Başkan Aday Adayı, İnşaat Mühendisi Zafer Kara, ?Kozan´ı yönetmek için 8 saat mesai yetmez? dedi.

Ak Parti Kozan Belediye Başkan Aday Adayı, İnşaat Mühendisi Zafer Kara, ?Kozan´ı yönetmek için 8 saat mesai yetmez? dedi.

Kozan Ekspres Gazetesini ziyaret eden Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, 2019 mali seçimlerinde Ak Partinin Belediye Başkan Adayı olmak isteyen, yetenekli ve deneyimli isim İnşaat Yüksek Mühendisi Zafer Kara net konuştu. ?Devleti gelen para ile idare edeceğim derseniz, Ali, Mehmet, Hasan fark etmez. Sonuç hep aynı olur.? Dedi.

Kara? günümüz şartlarında belediye idarelerinin geneli maalesef yanlış yönetiliyor. Öncelikle kim ne diyor ile çok takılmadan ifade etmek isterim. Derdimiz kişiler ile değil işimiz sistemler ile maalesef birçok belediye başkanı sistemi yanlış, ağır ve hatalı yönetiyor. Kısaca B sınıfı ehliyeti ile tır sürmeye çalışıyorlar.

Devletimizin kişi başına gönderdiği para nereye giderseniz gidin aynıdır. Bu para ile ilçesini yönetmeye çalışan kim olursa olsun, iki aşağı bir yukarı hep aynı sonucu alırlar. Bakın bugün örneğini Adana da Büyükşehir de ve birçok belediye de görüyoruz. Öncelikle belirteyim. Bütçeniz kadar ek kaynak sağlayamasanız siz başarılı olamazsınız. Belediyeler artık yatıp kalkılacak yerler değil belediyelerimiz birer anonim şirketi gibi çalışmalıdırlar. Sürekli olarak projeler üretmelidir. Bu projelerin öncülüğü finansal kaynak sağlayan projeler olmalıdır. Elbette bu iş için bilgili, çalışkan bir ekibe sahip olunmalıdır. Mesai saati dolduran değil mesai kavramı gözetmeyen bir ekibe sahip olmanız gerekmektedir. Bu ifade ettiğim gereçler için ise 8 saat çalışmak asla yetmez. Sağlam bir ekip ise sağlam, işi bilen, adalet duygusuna sahip idareciler ile olur. Bu duygular ile yola çıktık. Belediyeciliği çok iyi bilen, mesleki yeterliliğe sahip biri olarak, kadrolarım hazır, ilçemizin kalkınması öncelikli yönetim anlayışımız olacak. Turizm başta olmak üzere şehrimizi ilmik ilmik dokuyacağız. Bu sözlerimin hepsinin alt yapısı ve hayata geçiş şekli hazır. Önemli olan öncelikle aday gösterilmem olacaktır. Aday gösterilmemin ardından süreç çok kolay ve basit olacaktır. Çünkü projelerimizi anlatmaya başladığımızda hizmete susayan hemşerilerimiz yaşanılabilir bir Kozan için bizleri Kozan Belediye Başkanı seçeceklerdir? dedi.

Zafer Kara Kimdir?

5 Kasım 1953 yılında Adanan´ın Kozan ilçesi Eski Kabasakal köyünde dünyaya geldi. İlk,orta ve lise öğretimini Kozan´da tamamladı. 1972 yılında Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi (İ.T.İ.A) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü kazandı. Aynı yıl içerisinde babasını kaybeden Zafer Kara annesinin ve  8 kardeşinin sorumluluğunu  da yüklenmek zorunda kaldı.  Hafta içi okul hafta sonları köy ve tarla   arasında geçen 4 yılın sonunda 1976´da fakülteyi birincilikle bitirerek inşaat mühendisi oldu. Hocasının teklifi üzerine 1976 yılından 1978 yılına kadar mezun olduğu fakülte de Statik Betonarme Asistanlığı yaptı. Aynı zamanda proje çalışmalarında bulundu. Askerliğini tamamladıktan sonra Gürtek İnşaat ortaklığında şantiye şefi olarak görev aldı. Bu dönemde tanıştığı Nevin Kara ile hala mutlu bir evlilik sürdüren Zafer Kara, 1983 yılında iki ortaklı İnşaat şirketini kurdu. Bu firma çatısında; Hatay Dörtyol Belediyesi Sarayı inşaatı, Bandırma ve Kayseri İncesu içme suyu inşaatlarını tamamladı. Recep Tayyip Erdoğan´ın Belediye Başkanlığı döneminde İstanbul´un su sorununun çözümünde rol oynayan İSKİ Çeliktepe, Ayazağa, Büyükdere maden terfi isale hattı ve pompa istasyonları projesini başarı ile sürdürdü. Bu iş aynı zamanda Zafer Kara´nın belediyecilikle ve Recep Tayyip Erdoğan´ın anlayışı ile tanışması ve günümüze kadar geldiği yolun fiziksel anlamda başlangıç noktası olması açısından önem taşımaktadır. 1996 yılında Zafer Kara İnşaat şirketini kurdu. Kendi inşaat şirketi ile Kastamonu Taşköprü İlçesi kanalizasyonu, Şanlıurfa içme suyu, Konya Akşehir ve Beyşehir ilçesi Organize Sanayi altyapısı ve Beyşehir ilçesi atıksu arıtma tesisi projelerini tamamladı. Serbest meslek hayatına başladığı günden bugüne, Adana´ya 2 bine yakın yüksek standartlarda konut kazandıran Zafer Kara, Adana´ya olan sevgisini ve hizmet aşkına bulunduğu gönülle hizmetlerle günümüze kadar taşıdı. Sabancı Merkez Cami inşaatında teknik yöneticilik, Adana Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yapımında danışmanlık ve Türkiye Diyanet Vakfı Adana Şubesi 2. Başkanlığı görevlerini gönüllü olarak üstlendi. Bulunduğu gönüllü hizmetlerin yanı sıra, Adana İnşaat Mühendisliği Odası, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası ve Adana Müteahhit Birliği üyesidir. Aktif siyasi hayatına AK Parti´de 2001 yılında başlayan Zafer Kara günümüze kadar Adana Ak parti Kurucusu İl Başkan Yardımcılığı ve Adana Ak Parti İl Başkan Yardımcılığı yaptı. Halen aktif siyasette Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve AK Parti grup sözcülüğü görevini yürütmektedir. Eşi Nevin Kara´da 2004-2013 yılları arasında Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi olarak çalışmıştır.