Kara Haber Baba Ocağına Ulaştı

Kara Haber Baba Ocağına Ulaştı

Tarsus - Adana otoyolu Sarıcam mevkiinde kontrolü kaybederek kaza yapan Terör ile mücadeleye ait zırhlı araçta ağır yaralanan polis memuru Mehmet Oflaz(41), tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

8 Haziran´daki kazada ağır yaralandıktan sonra Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde tedavi altına alınan Polis memuru Mehmet Oflaz, 8 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

 Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü´nde görevli, 22 yıllık polis memuru Oflaz´ın şehit olduğu haberi Adana´nın Kozan ilçesi Kuyluk mahallesi Tapırlı çiftliği mevkisindeki baba evine de ulaştı.

 

 Annesi Makbule Oflaz´ı 2 ay önce kaybettiği belirtilen ve 10 kardeş olan şehit Mehmet Oflaz´ın babası Hüseyin Oflaz ile yakınları ise aldıkları haberin üzüntüsünü gözyaşlarına engel olamadılar. 

 

 Şehit haberinin ilçeye ulaşması ile Kozan Belediyesi Zabıta ekipleri ve polis memurları şehidin baba evine Türk bayrakları astı. Evin önüne ise belediyece taziye çadırı kuruldu. Kozan İlçe Emniyet Müdürü Serkan Üzülmez, şehidin baba evini ziyaret ederek aileye taziyede bulundu.  Baba Hüseyin Oflaz, oğlunun en son annesinin cenazesi için memleketine geldiğini belirterek "Vatan sağolsun, oğlumun kaderi böyleymiş. Hastanede ziyaret ettim ancak son kez konuşamadık" dedi.

 

 Lise öğrencisi kız, ortaokul öğrencisi erkek ve 8 aylık bir erkek olmak üzere 3 çocuk babası olan şehit Mehmet Oflaz´ın eşinin´ de polis memuru olduğu öğrenilirken şehidin naşı Adli Tıp morguna kaldırdı. Şehidimizin cenazesi bugün ikindi namazına müteakip memleketi olan Kozan ilçesi Kuyluk köyü mezarlığındaki aile kabristanlığına defnedilecek. 

 

 8 Haziran 2016 tarihinde Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolu Sarıçam mevkisi Mola Tesisleri kavşağında TEM´e ait, içerisinde 3 polis memuru bulunan zırhlı araç, sabah görev dönüşü kontrolü kaybederek devrilmiş, zırhlı araçta bulunan polis memurları Nihat Şener(39), Hakan Seçkin(36) ile Mehmet Oflaz (41) yaralanmıştı. 

 

 Durumu ağır olan Nihat Şener ile Hakan Seçkin, kaldırıldıkları Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi´nde ameliyata alınmış ağır yaralı polis memuru Nihat Şener, 11 Haziran´da bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybederek şehit olmuştu. Bugün Polis memuru Oflaz´ın da hayatını kaybetmesiyle kazada şehit olan polis memurlarının sayısı ikiye yükseldi.

 

 Hayati tehlikeyi atlattığı belirtilen Hakan Seçkin´in ise tedavisine devam edildiği öğrenildi.