Anahtar Kelimeler: Karaca Ankara yolcusu

Karaca Ankara yolcusu

Karaca Ankara yolcusu

Kozan'da 3 yıl 3 aydan bu yana görev yapan İlçe Müftüsü Celil Karaca'nın tayini Ankara Mamak’a çıktı.

3 Ağustos 2018 yılında Kozan İlçe Müftüsü olarak göreve başlayan Celil Karaca, yapılan atama ile Ankara Mamak İlçe Müftüsü olarak atandı. Müftü Celil Karaca, 9 Kasım günü Kozan'daki görevini tamamlayacak. Kozan Express Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hüseyin Erciyes’i ziyaret eden müftü Karaca, 39 aydan bu yana Kozan'da görev yaptığını ifade etti. Görev yaptığı süre boyunca, başta Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam olmak üzere, diğer kurum müdürleri ve daire amirleri ile istişareli bir şekilde çalışma yaptıklarını söyleyen Celil Karaca şu ifadelere yer verdi:

 “Görev yaptığım süre boyunca gerek cami inşaatı, gerekse Kur'an kurslarının iyileştirilmesi konusunda çalışmalarımız oldu. Bu bağlamda, merkez kız Kur'an kursumuzun çatısını yaptırdık. Göller Yaylası'ndaki hafızlık erkek Kur'an kursunun dış cephe kaplamasını halkımızın yardımları ile gerçekleştirdik. Yusuf Baysal Erkek Hafızlık Kur'an Kursu’muzun üst katına ilave bir kat yaparak hizmete açtık. Bu süreç içerisinde, 30'a yakın hafız mezun ettik. Geçtiğimiz günlerde bir öğrencimiz Türkiye finalinde Kur'an kursları öğrencileri arasında Türkiye ikinciliğini kazandı. Vefa sosyal destek grupları noktasında, pandemi sürecinde köylere, ücra yerlerdeki vatandaşlarımızın isteklerini ve ihtiyaçlarını karşılayarak görev aldık. Ben göreve başladığımda, 4-6 yaş Kur'an kurslarımızın sayısı 9 idi. Bu Kur'an kurslarımızı 24'e çıkardık. Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde, anasınıflarında da 4-6 yaş Kur'an kursları açtık. Görevlilerimizin bilgi ve tecrübelerini yükseltmeleri için çalışmalarımız oldu. Bütün bu hizmetleri yürütürken, başta fedakâr ve cömert Kozan halkımızın maddi ve manevi desteklerini hep arkamızda hissettik. Başta Sayın kaymakamımız, Adana il müftümüz ve diğer kurumlarımız olmak üzere, bu hizmetlerde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” İfadelerini kullandı.

Kozan İlçe Müftüsü Celil Karaca, Ankara'nın Mamak ilçesi ilçe müftüsü olarak atandığını ifade ederek, 9 Kasım Salı günü akşam itibarıyla Kozan’a veda edeceğini sözlerine ekledi.

Celil Karaca; "Ankara'da bir kardeşiniz, bir abiniz, bir kapınız var. Kapımızda, gönlümüzde açık. Kozan'da iyi intibalar bıraktık. Gençlik faaliyetleri, KYK yurtlarında manevi danışmanlık, cezaevinde manevi rehberlik, hastanede manevi rehberlik faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu hizmetleri daha iyi noktaya götürecek, gayretle çalışacak müftü kardeşimiz de inşallah en kısa zamanda buraya atanır. Aynı hizmetler daha iyisi ile devam ettirilir. Herkes hakkını helal etsin” dedi.