Karaisalı`da Orman Yangını Eğitimi

Karaisalı`da Orman Yangını Eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında eğitim çalışmalarına devam eden Adana Orman Bölge Müdürlüğü, Karaisalı’da bir ilke daha imza attı.

Karaisalı İşletme Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’nün müştereken gerçekleştirdiği “Kırsal Alan Yangınları ve Yangın Eğitimi”  kursunun sona ermesi dolayısıyla  İşletme Müdürlüğü bahçesinde bir sertifika töreni düzenlendi. Törene, Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç, Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Muhammed Mert, İlçe Emniyet Amiri Nasuh Talo, Diğer Kurum Müdürleri, Siyasi Parti temsilcileri, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, Halk Eğitim Merkezi Müdürü, İşletme Müdürü ve diğer Müdürlük personeli katıldı.
Tören, Halk Eğitim Müdürü İmdat Karadeniz ve İşletme Müdürü Cüneyt Şener’in eğitimin içeriğini özetleyen açış konuşmaları ile başladı. Konuşmalarda kursla ilgili bilgiler verildi.  Daha sonra kürsüye gelen Bölge Müdürü Erol , ” Son yıllarda ülkemizde insan odaklı yönetim anlayışı öne çıkmıştır. “İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” felsefesinin en önemli göstergelerinden biri de 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası ve onun alt mevzuatıdır.  Bu kapsamda kurumumuz çalışanlarına gerekli eğitim ve teçhizatla donatmak için çalışmalara hız vermiştir. Çalışanlarımız ve ormancılık işiyle uğraşan köylülerimizin daha sağlıklı bir ortamda çalışmalarını sağlamak, beden ve ruh sağlıklarını korumak dolayısıyla verimliliğin artırılması için mevzuatta belirtilen iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin ilk ve en önemli adımı olan eğitimler yapılmaktadır. Bugüne kadar 95 köylümüz ve 200 çalışanımız sertifika almış bugün de 40 kişiye sertifikaları verilecektir. Karaisalı ormanlarla kaplı ve ormancılık açısından büyük öneme sahip bir ilçemizdir. Bu nedenle İşletme Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan personelimiz ve orman işlerinde çalışan köylülerimizin tamamına eğitimler verilerek sertifika almaları sağlanacaktır. Önümüzdeki süreçte bu işleri sertifikası olmayan kişiler yapamayacaktır. Herkese hayırlı olsun” dedi.
Törende son olarak konuşan Kaymakam Mehmet Tunç ise, ” Orman varlığı bakımından büyük bir zenginliğe sahip olan ilçemizde çalışan orman işçilerinin ve orman köylümüzün eğitimli olması gerekir, bu tür eğitimler neticesinde düzenlenen etkinlikleri birinci sırada önemsiyorum, bu eğitimin ilk olarak Karaisalı’da yapılıyor olması ormancılığın ve orman işçiliğinin ilçemiz için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor, ilçemizdeki tüm kurumların eğitim faaliyetleri ve etkinliklerini Kaymakamlık olarak her zaman destekleyeceğiz” dedi.
Törenin sonunda başta Kaymakam Tunç ve Bölge Müdürü Erol olmak üzere protokolün tüm üyeleri kursiyerlere sertifikalarını verdi ve günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekildi. İşletme Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü personelinin hediye olarak aldığı akülü tekerlekli sandalyenin Karaisalı’da yaşayan engelli bir vatandaşa evinde, Kaymakam ve Bölge Müdürü tarafından teslim edilmesi duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.