Anahtar Kelimeler: KARANLIK GECENİN DÖNÜMÜ

KARANLIK GECENİN YIL DÖNÜMÜ

KARANLIK GECENİN YIL DÖNÜMÜ

Başsavcı Mustafa Yeşil : ?Ruhunu iblise satan Pensilvanya´daki şerefsiz, melun, münafık hain terörist başı ve bu melunun yolundan giden hainlere, soysuzlara ve şerefsizlere karşı bu aziz millet şahadet şerbetini içmek uğruna, kurşunların ve tankların önün

Fethullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 3´üncü yıl dönümü anma etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Kozan´da da düzenlenen çeşitli programlarla gerçekleştirildi.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, 11 Temmuz´dan bu yana çeşitli etkinlikler düzenlendi. 15 Temmuz akşamı Göç Yolu üzerinde Kozan protokolününde katılımı ile vatandaşlar birlik ve beraberlik yürüyüşü gerçekleştirdi. Yediden yetmişe Türk bayrağını eline alan vatandaşlar Türk Büyükleri Anıtı´na kadar yürüyüş gerçekleştirdiler. ?Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez? diyerek yürüyüş yapan vatandaşlar alanda düzenlenen anma programına katıldılar.

15 Temmuz programına Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil´in konuşması damgasını vurdu. ?Fethullahçı silahlı terör örgütünün hain darbe ve işgal girişimi sonucunda canı ve kanı pahasına vatanı ve ay yıldızlı bayrağı korumak adına Fetö´cü hainlere, teröristlere ve alçak oğlu alçaklara karşı kanlarıyla destan yazarak vatan için ve bayrak için şehit düşen aziz kahraman şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum? diye konuşmasına başlayan Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

?Ülkemizin hiç şüphesiz teminatı olan şehitlerimiz, gazilerimiz ve yüce Türk milleti 15 Temmuz gecesi cesaretleri ile kararlı ve dik duruşlarıyla tarihi bir destan yazmışlardır. Hain darbe ve işgal girişimini bozguna uğratan ve o ihanet gecesinde; ?Gün vatanına ezanınaİ ay yıldızlı bayrağına sahip çıkma günüdür? diyerek bu vatanı hainlere ve teröristlere teslim etmeyen, meydanları boş bırakmıyor İstiklal ve İstikbal´ine sahip çıkan siz aslan yürekli yiğit kardeşlerim sizleri de en kalbi duygularımla hasretle, muhabbetle selamlıyorum. 15 Temmuz yüce Türk Milleti´nin; ?İhanete geçiş yok, vatan hainlerine geçiş yok? diyerek hep birlikte dünyaya haykırdığı direniş ve diriliş destanıdır. Bu destan; cesaretini sarsılmaz imanından, gücünü tarihinden ve bağımsızlığından alan yüce Türk Milleti´nin destanıdır. Ecdadımız 100 yıl önce Kurtuluş Savaşı´nda ve Çanakkale´de niçin mücadele etmiş ise, 15 Temmuz´da da bu necip millet aynı irade ve iman ile darbeci hainlere ve Fetö´cü alçaklara karşı koymuştur. 15 Temmuz´da bu kadim milletimiz, devlet başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın dik duruşu, sevk ve idaresinde ve çağrısıyla vatanınıi bayrağınıi istiklalini savunmak için kalbinde şehadet arzusuyla meydanlara akın etmiştir. Bu işgal ve ihanet gecesinde milli ve manevi dinamiklere yaslanarak yek vücut olan kahraman milletimiz, dahili ve harici hainlere, siyonist emperyalizmin uşaklarına ve bunların satılmış köpeklerine geçit vermeyerek şanlı tarihine izzet ve onur sayfası eklemişlerdir. 15 Temmuz, bu asil milletin vatan ve ay yıldızlı bayrak için şehadete koşduğu gündür. Bu öyle bir destandır ki, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde, bir kez daha bu topraklarda hainlere geçit verilmeyeceğimin destanı yazarak yedi düvele ispatlayan yüce Türk milleti, kahramanca ve fedakârca ve şehadete koşar tavrıyla, ülkemizi işgale kalkan fetocu hainlere, teröristlere ve bu şerefsizlerin ve hainlerin işbirlikçilerine dur demiştir. Ruhunu iblise satan Pensilvanya´daki şerefsiz, melun, münafık hain terörist başı ve bu melunun yolundan giden hainlere, soysuzlara ve şerefsizlere karşı bu aziz millet şahadet şerbetini içmek uğruna, kurşunların ve tankların önüne göğsünü siper ederek bu şeytanların ve teröristlerin emellerini kursaklarında bırakmışlardır. Birlik ve beraberliğimizi hedef alan tüm bölücü terör örgütlerine karşı, kanımızın son damlasına kadar ve terör örgütlerinin kökü kurutuluncaya kadar mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Şehitler ölmez, vatan bölünmez?

Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil´in bu anlamlı konuşması alanda bulunan vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda, Ankara´da gazi olan Oğuzhan Konuralp, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam günün önemine binaen birer konuşma gerçekleştirdiler.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri protokol tarafından verildi.

Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Mehteran Takımı´da söyledikleri birbirinden güzel marşlarla alanda bulunan vatandaşların büyük beğenisini topladılar.

15 Temmuz anma gecesi okunan şiirlerle son buldu. Gece saat 00.13´de bütün camilerden birlik ve beraberlik selası okundu. Türk Büyükleri Anıtı alanında bulunan vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar demokrasi nöbeti tuttular.

/resimler/2019-7/16/1140519586004.jpg/resimler/2019-7/16/1141115523943.jpg/resimler/2019-7/16/1141270211840.jpg/resimler/2019-7/16/1141449743421.jpg