Karaoğlu; ?Başkanlık sistemini halk tarihe gömecek?

Karaoğlu;  ?Başkanlık sistemini halk tarihe gömecek?

Cumhuriyet Halk Partisi Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu gazetemize verdiği özel demeçte Cumhurbaşkanlık sisteminin halk tarafından tarihe gömüleceğini iddia etti.

K.Ekspres- Cumhuriyet Halk Partisi Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu gazetemize verdiği özel demeçte Cumhurbaşkanlık sisteminin halk tarafından tarihe gömüleceğini iddia etti.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi, Araştırmacı Gazeteci Yazar Hüseyin Erciyes´e konuşan Karaoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ülke gündeminin 14 yıldan buyana adeta suni gündemler ile idare edildiğini ifade eden Karaoğlu ?Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın rejim değişikliği için mücadele ettiğini iddia etti.

Yerel gündemden genel gündeme, yaygın basından yerel basına, ekonomiden yaşanan krizlere, terörden, şehitlerinin yanı sıra birçok konuya değinen Karaoğlu ? Kozan Belediyesini başarılı bulmadığına ve Adana Büyükşehir´in iflas ettiğini iddia etti.

Adana´ yı iflas ettiren başkan olarak tarihe geçecek

İlk olarak yerel gündemi ve yerel idareleri değerlendiren Karaoğlu ? öncelikle insanlar yaşadıkları şehirlerden sorumludur. Yaşadığım şehrin idaresinde bulunan Kozan Belediyesini ve onun idarecilerini başarılı bulmadığımı ifade etmek istiyorum. Lakin bunu ifade ederken yaptıklarını da göz ardı etmek nankörlük olur. Örneğin alt yapı ve parklar başarılı çalışmalar. Bunun dışında kalan rutin belediye hizmetleri dışında hiçbir şey görmüyorum. Büyük şehre geldiğimizde Kozan Belediyesini mum ile arayacağımız bir gerçek. Büyükşehir Belediyesi adeta bir borç batağının içerisinde bunun en büyük nedeni yandaş işçi politikalarıdır. Emin olun Sayın Sözlü Adana Büyükşehir Belediyesini batıran başkan olarak tarihe geçecektir. Duyumlarımıza göre araçlarına koyacak akaryakıtı bulamayacak duruma gelmişler. Bunun en açık örneği de gerçekleştirilen son meclis toplantısıdır. Kozan için Göller Yaylasının suyu ve yolu dışında yapılan hiçbir şey yok.? Dedi./resimler/2017-1/20/1308136140229.jpg

Tek adam her şeyi ben bilirimin adı başkanlık

Ülke gündemindeki gelişmelere de değinen Karaoğlu ?Cumhurbaşkanımız rejim değişikliğine gitmeye çalışıyor. Tek adamlık kurmak istediği saltanatın adımlarını atıyorlar. Her şeyi ben bilirim edası ile gitmek istediği yola CHP durmadan, yorulmadan cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmaya devam ediyor. Elbette bu sistem için evet veya hayır demek halkımıza düşecek. Ben eminim ki halkımız bu saltana da % 60 oranla hayır diyecektir. Adeta padişahlık hayali kuran Erdoğan´ın hayalleri, beklentileri halkımızın hayırları ile yok olacaktır.

Elbette bizler hayır çıkması için partinin çok ön planda olmadığı devletin birliğini, bütünlüğünü düşünen Cumhuriyet rejimine bağlı olan tüm halkımızla bir olacak bir süreç izleyeceğiz. Bu bir parti davası veya mücadelesi değildir. Bu Cumhuriyet´e sahip çıkma mücadelesidir.

Toplumun her kesimi ile bir olarak halkımızın hayır vermesi için mücadele edeceğiz.? Diyen Karaoğlu sözlerini teröre getirerek ? Oslo görüşmelerinin meyvelerini topluyorlar? dedi.

Anaların gözyaşları sel oldu

? Oslo görüşmeleri ile başlayan Habur ile devam eden, Diyarbakır´da hain bölücü örgüt başının mektubunu birlikte okuyan, iktidarın yanlış ve teslimiyetçi politikalarının sonucunu bu topraklar ve evlatları çekmektedir. Analar ağlamasın dediler. Ama analarımızın gözyaşları dere olmaktan çıktı. Adeta sele dönüştü. Fidan gibi gençlerimiz birer bire kara toprak ile buluşuyor. Terör ile müzakere olmaz, terör ile mücadele olur. AKP iktidarının izlediği terör yolu terörü bitirmek yerine daha da çok güçlendirmiştir. Barış süreci adını verdikleri dönemde terör adeta kendisine güvenli bir koridor oluşmuştur. Bu oluşumu yetkililer hükümetten aldıkları talimatlar nedeni ile sadece seyrettiler. Bugün mücadele etmeye çalışıyoruz. Lakin 2-0 geriden gelerek, bu lanet terörün şımarmasının nedeni ben veya CHP değildir. Sanırım.?

Sokakta gülen insan yok

İlçemizde ekonomi hangi şartlarda yaşandığını küçük bir izlenimle öğrenebiliriz. Sokaklara çıkın bakın gülen bir insan var mı? Ben cevabını vereyim. Yok. Nedeni üretim yok. Üreticiye destek yok. Üretimin olmadığı bir yerde ekonomiden bahsetmek alay etmekle eş değerdir. Çiftçimizin 80 kuruşa aldığı taban gübresi 1.20 kuruş olmuştur. 3,60 lar da bulunan mazot 4,80 kuruşlara kadar tırmanmıştır. Bunun yanında çiftçinin ürünü adeta dip yapmaktadır. Dolar kurlarındaki artışlar göz önüne alındığında ülkede %25 oranında devalüasyon olmuştur. Bu gerçekleri unutan AKP hükümetinin tek derdi başkanlık olmuştur. Hükümetin baskıcı olağanüstü hal ile yönetim şekli halkta büyük tranva yaratmıştır. Bu bağlamda gelişen hadiselerden dolayı çok kırılgan bir hal almıştır. ? diyen Karaoğlu sözlerini 15 Aralık Darbesi ve FETÖ ile devam etti.

FETÖ ile aynı yatağı paylaşanlar hesap versin

15 Temmuz bir darbe girişimidir. Bunu tüm inancımla söylerken, FETÖ ile kol kola, el ele gezen AKP bugün FETÖ yü adeta bizlere yamamaya çalışıyorlar. Yok, dur bakalım. Daha dün balkon konuşmalarında? gel gel bitsin bu hasret? diyen CHP değil. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, bu gerçekleri unutup aynı yatakta yatanlar bizce 15 Temmuz´un hesabını vermelidirler.

Sözlerini ulusal ve yerel basın değerlendirmesi ile bitiren CHP Kozan İlçe Başkanı ulusal basından daha çok yerel basının güvenilir olduğunu söyledi.