Anahtar Kelimeler: KARAR DAVASI TEMMUZ

KARAR DURUŞMASI 4 TEMMUZ´DA

KARAR DURUŞMASI 4 TEMMUZ´DA

Aladağ´da Süleymancılara ait Kız Öğrenci Yurdu´nda çıkan yangın sonucunda 11´İ çocuk 12 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak görülen davanın 9. duruşmasında Savcı esasa ilişkin mütalaasını verdi. Mahkeme 4 Temmuz 2019 Perşembe Günü´ne ertelendi.

29 Kasım 2016 tarihinde Aladağ´da Süleymancılara ait kız öğrenci yurdunda elektrik kontağından çıkan yangın sonucunda 11´i çocuk 12 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak Kozan Ticaret Odası toplantı salonunda görülen davaya mağdur aileler ile birlikte tutuksuz yargılanan sanıklar katıldılar.

Görülen duruşmada Cumhuriyet Savcısı mütalaasını verdi. Cumhuriyet Savcısı; Yurt müdürü Cuma Ali Genç, Dernek Başkanı İsmail Uğur ve Dernek yönetim kurulu üyeleri Mahir Kılıç, Mustafa Öztaş, Ramazan Dede, Ramazan Keleş ve yurt görevlisi Mahmut Deniz hakkında  kanuna göre; ?Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına? neden oldukları gerekçesiyle 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile ayrı ayrı cezalandırılmalarına, diğer sanıkların hmal suretiyle görevi kötüye kullanmak suçundan ayrı ayrı cezalandırılmalarına, Mehmet İpek ve Zeki Yılmaz´ın taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçun oluşmadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verilmesine, sanıklar Durmuş Gökçe, Hasan Turan Çakmak, Nihat Sarraf ve Yücel Turaç´ın eylemlerine uyan ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmak suçundan cezalandırılmasını mütalaasında belirtti.

MAHKEME ARA KARARINI VERDİ

Karar duruşması 4 Temmuz´da yapılacak. Katılan vekillerin taleplerinin reddine, sanıklar hakkında uygulanan adli kontrollerin devamına karar verildi.