Anahtar Kelimeler: KARATAŞ’ ?

KARATAŞ’A VAR DA, BİZE YOK MU?

KARATAŞ’A VAR DA, BİZE YOK MU?

Kozan'da 30 yıldan bu yana çözülemeyen atık su arıtma tesisi Karataş'ta 1 yılda çözüldü

. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kozan'a geldiği her dönemde çeşitli platformlarda atık su tesisinin projesinin hazır olduğunu, kısa zaman içerisinde de tamamlanarak halkın hizmetine açılacağını müjdelemişti. Ancak, konu ile ilgili olarak bugüne kadar somut bir gelişme yaşanmadı.

Adana'nın güney ilçelerinden sahil kenti olan Karataş'ta geçtiğimiz yıl ASKİ tarafından atık su arıtma tesisi inşaatına başlandı. İleri teknoloji kullanılarak atık su arıtma tesisi tamamlandı. Artık Akdeniz'e kirli su dökülmüyor, çevre kokudan rahatsız olmuyor. Vatandaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a teşekkür ediyor.

 

Kozan’da teşekkür etmek istiyor

 

Kozan’ın kanayan yaralarından bir tanesi haline gelen Kozan atık su arıtma tesisi ile ilgili olarak da her dönem sözler verildi. Bu sözlerden bir tanesini de Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar vermişti. Büyükşehir Belediye Başkanı zeydanı Karalar Kozan’a geldiği her platformda atık su arıtma tesisi ile ilgili olarak sözler verdi. “Projesi hazırlandı, fizibilite çalışmaları yapıldı, en kısa zamanda çalışmalara başlanıyor” denildi ama bir türlü somut bir adım atılmadı.

 

Kozan yetim mi, öksüz mü?

 

Karataş ilçesine bir yıl içerisinde yapılarak teslim edilen atık su arıtma tesisinin neden kozan’da da aynı hızla yapılmadığı sorusu akla geliyor. Kozan yetim mi, öksüz mü? Kozan Kayhan bölgesinde bulunan ve uzun yıllardan bu yana yapılmayı bekleyen atık su arıtma tesisi kirli su akıtmaya ve çevreye kötü koku yaymaya devam ediyor. Bölge halkı defalarca üst üste şikayetlerini dile getirse de, bir türlü adım atılmadı.

 

Defalarca gündeme taşıdık

 

 Kozan Eksores  Gazetesi olarak, konu ile ilgili olarak zaman zaman haber çalışması gerçekleştirdik. Sorumluları göreve davet ettik. Ancak yapılan bütün çağrılara ve davetlere rağmen atık su arıtma tesisi ne bir türlü başlanamadı ve yapılamadı. Karataş ilçesine bir yıl içerisinde yapılan atık su arıtma tesisinin aynı hız ve kararlılıkla Kozan'a da yapılması bekleniyor.

 

Çağrımızı yeniliyoruz

 

 Kozan Ekspres Gazetesi olarak, sorumlu gazetecilik gereği bir kez daha Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar'a kamuoyu adına çağrıda bulunuyoruz. “Sayın Başkan, Kozan’ı öksüz bırakmayın. Karataş ilçesine bir yıl içerisinde yaptığınız çalışmaların aynısını Kozan'a da yapmanızı bekliyoruz. Bu bizim size çağrımızdır”