Anahtar Kelimeler: Karayolları çözüm üretsin

Karayolları çözüm üretsin

Karayolları çözüm üretsin

Adana Caddesi üzerindeki tehlikeli ara geçişler ile ilgili Karayolları yetkililerinden bugüne kadar herhangi bir açıklama gelmedi. Çözüm için herhangi bir girişimde bulunulmadı.

 Bundan sonra yaşanacak herhangi bir trafik kazasında sorumlu Karayolları mı olacak? Yoksa vatandaş mı? Geçtiğimiz hafta içerisinde Kozan Ekspres Gazetesi olarak, Adana Caddesi üzerindeki 1-1,5 kilometrelik mesafedeki 9 tane ara geçişin tehlike arz ettiğini, bununla ilgili olarak geçişlerin bulunduğu noktalara geniş ceplerin yapılması gerektiğini veya bu geçişlerin kapatılması gerektiğini gündeme taşımıştık. O günden bugüne kadar karayollarından bu konu ile ilgili olarak henüz bir açıklama gelmedi. Gelmemesinin sebebi vurdumduymazlık mı? Yoksa bu sorunun kendilerine göre büyük bir sorun olmaması mı?

Buradan Karayolları yetkililerine kamuoyu adına yeniden sesleniyoruz. Elinizi vicdanınıza koyun. Burada tehlike arz eden ara geçişlerle ilgili çözüm üretin. Burada kaza yapanlardan, maddi ve manevi zarara uğrayanlardan biri de siz olabilirsiniz. Burada yaralanan, hayatını kaybeden veya araçlarında maddi hasar meydana gelen insanların yerine kendinizi koyun. Empati kurun. Olayı daha iyi anlayabilmeniz adına.

Önceden alınacak bazı basit önlemler ileride insanların can ve mal kaybına uğramasını engelleyecek işlerdir. Yapılacak olan işlem Karayolları bütçesine fazla bir maliyet oluşturmayacaktır. Oluştursa dahi bu milletin ödediği vergiler, bu tür hizmetlere ayrılmalı. Ayrılmıyorsa bir sorun vardır.

Feke yolu üzerinde karayollarının halide göz önünde. Yollarda çökmeler, heyelan olmasın diye yapılan istinat duvarlarında çökmeler? Yapılan yolların bir yıl dahi geçmeden bozulması karayollarının veya bu işi üstlenen firmaların bu işi ne kadar hafife aldıklarının da göstergesidir. Milletin malını hiç kimse çarçur edemez. Milletin parası milletin hizmetine sunulmalı.

Umarız ki, Adana Caddesi üzerinde bulunan 9 tane ara geçiş ile ilgili olarak karayollarının bir çözüm üretmesi çok uzun sürmez. Aksi takdirde bundan sonra orada bu ara geçişler yüzünden yaşanacak kazaların tüm sorumlusu Karayolları olacaktır. Siyasetçileri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.