Anahtar Kelimeler: Karayolu değil

Karayolu değil, ölüm yolu

Karayolu değil, ölüm yolu

Kozan Kadirli karayolu can almaya devam ediyor. Peki, bu duruma kim dur diyecek?

Kozan Kadirli Karayolu sürekli trafik kazalarının meydana geldiği yol haline geldi. Sık sık kazaların meydana geldiği karayolunda zaman zaman ölümlerde meydana geliyor. Son olarak, geçtiğimiz akşam 56 yaşındaki bir vatandaş reflektör takmayan, karayolunda adeta kazaya davetiye çıkarırcasına seyir halinde olan saman yüklü traktör römorkuna çarptı. Kazada 56 yaşındaki Murat Dağlı hayatını kaybederken, iki kız çocuğu da yaralandı. Bu şekilde giderse son bu kaza son olmayacak.

Bundan önceki zamanlarda da bu karayolunda sık sık trafik kazaları meydana geldi ve birçok vatandaş hayatını kaybetti. Bu yolun genişletilmesi ve aydınlatılması gerekiyor. Aksi takdirde insanların canları alınmayan tedbirlerden dolayı yok olmaya devam edecek.

Kozan çıkışı civarından başlayarak Kadirli'ye kadar bu yolun ıslah edilmesi gerekiyor. Çalışmalar zor olmayacaktır. Yapılacak olan kamulaştırmanın ardından yol sağlı ve sollu bir şekilde genişletilebilir ve bu süreçte çok zaman almadan yapılabilir.

Geçmiş dönemlerde yol ile ilgili olarak projenin hazır olduğu, yolda genişletme çalışmalarının yapılacağı belirtilmişti. Ancak birçok hizmetin yapılmadığı gibi bu hizmette de maalesef geri kalındı. Bu canların bedelini hiç kimse ödeyemez.

Reflektör takılması zorunlu hale getirilmeli, bu kurala uymayanlar ağır cezalar ile cezalandırılmalı

 Geçtiğimiz yıl içerisinde İmamoğlu çıkışında meydana gelen trafik kazasında bir vatandaş hayatını kaybetmişti. Sebebi, kum yüklü traktörün arkasındaki römorkta reflektör bulunmasaydı. Geçtiğimiz akşam Kozan Kadirli karayolu üzerinde seyreden bir saman yüklü traktörün arkasında reflektör olmadığı için bir vatandaş hayatını kaybetti. Bu ve buna benzer birçok konuda reflektörün önemi ortaya çıkıyor. 300 liraya 500 liraya takılacak küçük bir parçadan dolayı insanlar canını veriyor. Milletvekilleri reflektör konusunda kesinlikle ağır cezalar hazırlayarak, bunu yürütmeye koymanıdır. Reflektör takmayan traktör sürücüsü gerekirse hapis cezası ile cezalandırılmalı. Adeta kazalara davetiye çıkarırcasına yolda seyir halinde olan bu araçlar Can almaya devam edecek.

Başta iktidar partisi olmak üzere tüm milletvekillerini Kozan Kadirli yolunu yapmaya, insanların canını kurtarmaya davet ediyor.