Anahtar Kelimeler: Kargapazarı Anıtı yenilendi

Kargapazarı Anıtı yenilendi

Kargapazarı Anıtı yenilendi

Kozan'ın, Feke’nin ve Saimbeyli'nin kurtuluşunda önemli olaylardan biri olan Kargapazarı Çatışması’ndaki kahramanlarımızın isimlerinin yazılı bulunduğu anıt yenilendi.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak, geçtiğimiz günlerde Kargapazarı merkezde bulunan anıtın içler acısı durumunu gündeme taşımıştık. Kozan'ın, Feke'nin ve Saimbeyli'nin kurtuluşunda önemli olaylardan biri olan Kargapazarı Çatışması’nda Haçin’e gönderilen silah, cephane ve kuvvetlere yönelik baskın yapılmış, Fransız’ların göndermiş olduğu kervan bozguna uğratılmıştı. Kargapazarı Çatışması olarak tarihe geçen bu olayda Akçalıuşağı, Boztahta, Karahamzalı, Tokmanaklı, Kuyubeli ve civar köylerden çok sayıda vatan sevdalısı kahramanlar Fransızların Haçin ermenilerine gönderdiği silah, cephane ve kuvvetleri bozguna uğratmışlardı. Her birinin isminin kıymetini günümüzde yaşıyoruz. 
Ekspres gündeme taşımıştı 
Kozan Ekspres Gazetesi olarak, tarihimize sahip çıkma noktasında Kargapazarı Meydanı'nda bulunan ve kahramanlarımızın isimlerinin yazıldığı anıtın içler acısı durumunu gündeme taşımıştık. Yapılan haber neticesinde, Kozan Kaymakamlığı Adana Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na anıtın yenilenmesine istinaden yazı gönderdi. Adana Valiliği’de Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı ile irtibata geçerek Kargapazarı Meydanı'nda bulunan anıtın yenilenmesi konusunda çalışmalar yapılmasını istedi. 
Anıt yenilendi 
Adana Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı’na gönderilen yazıya istinaden Adana Büyükşehir Belediyesi mezarlıklar Daire Başkanı Mekin Şahin ve Kozan Mezarlık Müdürü Mehmet Ağca hemen harekete geçti. Kısa süre içerisinde anıt üzerinde bulunan kırık mermerler değiştirildi. Astar çekilerek yeniden boyandı, çevresindeki ağaçlar budandı. Türk bayrağının direği boyanarak bayrağı değiştirildi ve kahraman atalarımızın isimlerinin yazılı bulunduğu kitabe yeniden yazıların içi boyanarak hazır hale getirildi. 
Tarihine sahip çıkanlara teşekkür ediyoruz 
Duyarlı gazetecilik, olumsuz olan ve çözülmemesi gereken olayları gündeme taşımaktır. Anıtın yenilenmesinde emeği geçen başta Kozan Kaymakamı Sayın Şafak Gürçam’a, Adana Valisi Sayın Süleyman Elvan'a, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’a, Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı Mekin Şahin ile Kozan Mezarlık Müdürü Mehmet Ağca’ya ve ismini sayamadığımız tüm kurum müdürlerine, amirlerine ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Tarihimize sahip çıkarak gelecek kuşaklara tarihi en iyi şekilde aktarmak hepimizin görevidir.