Katliam İle İlgili Göz Altında Tutulan 3 Kişi Tutuklandı

Katliam İle İlgili Göz Altında Tutulan 3 Kişi Tutuklandı

5 kişilik Doğan ailesinin katil zanlısı 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

K.Ekspres- Çokak Mahallesi´nde  Hüseyin Doğan´a ait eve yapılan silahlı saldırıda  Hüseyin Doğan, Ayşe  Ayrancı,  Fatma Yavuz, 8 yaşındaki Hakkı Doğan ile  Mehmet Doğan hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili gözaltına alınan İbrahim A. Murat T ve Hamdi İ. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Tutuklanan zanlılar jandarmanın geniş güvenlik önlemi altında  Kozan Kapalı Cezaevine gönderildi.

Olay:

çiftlik evinde 28 Mart gecesi, besicilik ve çiftçilik yapan  Mehmet Doğan (38), nikâhsız eşi Ayşe  Ayrancı (42), ağabeyi  Hüseyin Doğan (46) ve nikâhsız eşi  Fatma Yavuz (43) ile oğulları Hakkı Doğan (8) öldürüldü. Öldürülen kardeşlerden  Mehmet Doğan kendini şeyh ilan ettiğini öne sürerek  Murat Tosun birlikte müridi olduklarını söyleyen  İbrahim Açıkgöz, "Şıh Mehmet yeri gösterdi, kazdık. Dediğini yapmazsak bizi çarpacağını söyledi. Kazıyı Mehmet, Hüseyin, Hüseyin´in oğlu Görkem ve  Osmaniye´den gelen 2 kişiyle yaptık." dedi.

SORGUSUNUN ARDINDAN ARKADAŞLARIDA YAKALANMIŞTI

Katliam evinden kurtulan  Fatma Yavuz´un ilk eşinden olan oğlu Görkem T.´nin ihbarı üzerine, zanlı  İbrahim Açıkgöz (40) yakalandı.  Kozan  Jandarma Komutanlığı´nda sorguya alınan Açıkgöz´ün ifadesi doğrultusunda arkadaşı, Hamdi İnceli ile  Murat Tosun da gözaltına alındı.


EŞİNİN GİZLİ AŞK YAŞADIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Katliamın nedenini araştıran jandarma, ´define anlaşmazlığı´ ihtimalinin yanı sıra  Mehmet Doğan´ın zanlılardan  Murat Tosun´un eşiyle ilişki yaşadığı iddiasını değerlendiriyor. Ancak 15 yıl önce işlediği cinayet nedeniyle bir süre tutuklu kaldığı ortaya çıkan  Murat Tosun da eşi de iddiayı reddetti.


SİLAHLARDAN BİRİ POLİS MEMURUNA AİT

Katliamda kullanılan 2 tabancanın ruhsatlı olduğu bilgisine ulaşan jandarma, silahlardan birinin hâlâ görevde olan bir polis memuruna, diğerinin ise bir vatandaşa ait olduğunu tespit etti.

Ekipler, silahların zanlılardan  İbrahim Açıkgöz´ün bir yakınının 1 ay önceki düğününde çalındığını belirledi.

´HAP VERDİ, UÇTUM´

Mehmet Doğan´ın kendini şeyh ilan ettiğini,  Murat Tosun´la birlikte mürit olduklarını öne süren  İbrahim Açıkgöz, ifadesinde şu iddiaları ortaya attı:

"Mehmet muska yazar, okuyup üflerdi. Olay günü Murat bir hap verdi, uçtum. Birlikte alkol aldık, Hamdi´nin kullandığı otomobille  Mehmet Doğan´ın evine gittik.  Murat Tosun tüfekle rasgele ateş açtı, ben sadece  Hüseyin Doğan´ı vurdum. Ev kan gölüne dönünce midem bulandı, kendimi dışarı attım. Bahçedeki kazıya da katılmıştım. Şıh Mehmet yeri gösterdi, kazdık. Dediğini yapmazsak bizi çarpacağını söyledi. Kazıyı Mehmet, Hüseyin, Hüseyin´in oğlu Görkem ve  Osmaniye´den gelen 2 kişiyle yaptık."


KATLİAM EVİNİN ÇEVRESİNDEN BİR ÇUKUR DAHA ÇIKTI

Mahkemeye çıkarılan  İbrahim Açıkgöz,  Murat Tosun ve Hamdi İnceli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

3 metrelik çukur katliam evinin çevresinde araştırmayı sürdüren ekipler, yine define için kazıldığı değerlendirilen 3 metre derinliğindeki bir çukur daha buldu. Çukurdan olayda kullanılan silahlarla birlikte çalınan çelik kasa çıktı.