Anahtar Kelimeler: KAVŞAK

KAVŞAK ŞART

KAVŞAK ŞART

Karacaoğlan Mahallesi Şehit Hüseyin Soydan Caddesi ile Andıl Caddesi birleşimindeki trafik sorunu vatandaşı çileden çıkarıyor. Vatandaş, ışıklı kavşak yapılmasını talep ediyor.

Karacaoğlan Mahallesi Şehit Hüseyin Soydan Caddesi ile Andıl Caddesi birleşimindeki trafik çilesi her geçen gün büyüyor. Çevresinde çok katlı apartmanların, anaokulunun, ilkokul, ortaokul ve lisenin bulunduğu, çok sayıda restoran ve kafeteryanın bulunduğu bölgedeki trafik sorunu vatandaşı çileden çıkartıyor.

Vatandaşlar, Andıl Caddesi ile Şehit Hüseyin Soydan Caddesi kesişiminde hemen hemen her gün bir tartışmanın veya trafik kazasının olduğuna dikkat çekerek, buraya Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından kontrollü kavşak veya ışıklı kavşak yapılmasını talep ediyorlar.

O bölgede esnaflık yapan Halit Erdoğan; "Esnaf olarak çok korkuyoruz. İnancınız olsun akşama kadar acı fren sesleri ile irkiliyoruz. Özellikle Şehit Hüseyin Soydan Caddesi tarafından gelen araçlar caddenin hemen hemen ortasına kadar gelip bekliyorlar. Hacimirzalı veya Cumhuriyet Parkı civarından gelen araçlar için bu durum tehlike arz ediyor. Zaman zaman trafik kazası meydana gelirken, zaman zamanda trafikten dolayı tartışmalar yaşanıyor. Özellikle bu bölge okulların olduğu bir bölge olması sebebiyle çocuklar da zor durumlar yaşıyorlar. Buraya ışık veya kavşak yapılması için CİMER'e başvurdum. Oradan gelen cevapta; Cumhuriyet Parkı civarındaki trafik ışıkları ile çevre yolunda bulunan ışıklar arasında kalan bir bölge olmasından dolayı birbirlerine yakın oldukları için ışık yapılamayacağı yönünde bana bilgi verildi. Işık yapılmıyorsa dahi buraya kontrollü kavşak yaparak sorun giderilebilir. Aksi takdirde birilerinin canı yanacak" ifadelerini kullandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında bulunan bölge ile ilgili olarak veliler de çok şikayetçi. Özellikle, okul dağılımında çocukların karşıdan karşıya geçerken çok zorluk çektiklerini, ışıklarla beraber yaya geçidinin de buraya yapılmasını talep ediyorlar.