Kaymakam Gürçam´dan 19 Mayıs mesajı

Kaymakam Gürçam´dan 19 Mayıs mesajı

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nın 100. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, ?19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nın 100. yılını hep birlikte yaşamanın mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz? diyerek şu ifadelere yer verdi:

?Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 19 Mayıs 1919´da Samsun´da, devletimizin, bağımsız Türk Milletinin birlik ve beraberliğinin tesisi için başlattığı bağımsızlık hareketi milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve milli mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır.

Tarihini, kültürünü bilen; kendi milli benliğine sahip çıkan ve bu değerleri de gençlerine aktarabilen milletler ilelebet yaşama hakkına sahip olurlar. Bu inançla, 100 yıl önce Samsun´da bağımsızlık mücadelesini başlatan Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı´nı fedakâr milleti ile birlikte zafere taşımıştır. Kazanılan bu zaferin sürekli olması ve ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması için de bu günü, gençlerimize armağan etmiştir. 

Gençlerimizin 19 Mayıs´ın içerdiği derin mananın idraki içinde, ecdadımızın emaneti olan bu vatanı daima koruyacaklarına, bizi biz yapan değer, ilke ve hasletlere sonuna kadar sahip çıkacaklarına güvenimiz tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kanlarını ve canlarını veren aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ülkemizin teminatı gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.?