Kaymakam Şafak Gürçam´dan 19 Eylül mesajı

Kaymakam Şafak Gürçam´dan 19 Eylül mesajı

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.
Kaymakam Şafak Gürçam yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
?Türk Milleti, tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen ve şartlar ne olursa olsun, canı pahasına da olsa bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden, bayrak sevgisinden, milli ve manevi değerlerinden asla ödün vermemiştir. Aziz milletimiz, kutsal saydığı bu değerler uğruna bir an bile tereddüt etmeden şehit ve gazi olmuştur.
Devletimizin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak yolunda, gerektiğinde yine şehitler ve gaziler vermekten asla kaçınmayacak olan bu millet, şehitlerimizin aziz hatıralarını daima yaşatırken, Gazilerimizi toplumsal hayatta her zaman baş tacı edecek, layık oldukları saygı ve sevgiyi eksiksiz olarak yerine getirecek ve bu görevini yaşamı boyunca sürdürecektir.
Şehitlik ve Gazilik, milletimiz için şereflerin en yücesidir. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına gerçekleşmiştir. Cennet vatanımız uğruna cepheden cepheye koşan ve şehit olmayı göze alan gazilerimiz, cesaretin ve fedakârlığın sembolleri, ülkemizin medarı iftiharıdır.
Millet olarak, vatanına ve milletine karşı duyduğu sorumluluğu en güzel şekilde yerine getiren gazilerimize ve şehitlik mertebesine ulaşmış olan vatan evlatlarına karşı yapılacak olan en anlamlı teşekkürün, onların bizlere emanet ettiği devletimize, bayrağımıza ve her geçen gün gelişen demokrasimize sahip çıkmak olduğunun bilinci içerisindeyiz.
Mustafa Kemal Atatürk´e ?Gazilik? unvanının verildiği 19 Eylül 1921´in yıldönümünde kutlayacağımız Gaziler Günü dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm Şehitlerimiz ve vefat etmiş Gazilerimize Allah´tan rahmet; Gazilerimize ise aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.?