Anahtar Kelimeler: Kaymakam Gürçam’ hüzünlü

Kaymakam Gürçam’a hüzünlü veda

Kaymakam Gürçam’a hüzünlü veda

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Amasya Suluova'ya ataması gerçekleştirilen Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam için veda gecesi düzenlendi. Gecede, duygulu anlar yaşandı.


Yaklaşık 2 hafta önce çıkan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 2017 yılından bu yana Kozan'da görev yapan Kaymakam Şafak Gürçam'ın yeni görev yeri Amasya Suluova oldu. Görev yaptığı süre boyunca hiçbir zaman halkın içinden kopmayan, halkın derdiyle dertlenen, tam bir devlet millet ilişkisini kuran köprü durumundaki Kaymakam Şafak Gürçam için Düşler Aleminde veda gecesi düzenlendi. Başta Kaymakam Şafak Gürçam olmak üzere, herkes de büyük bir burukluk ve hüzün vardı.

Programda ilk olarak, Kaymakam Şafak Gürçam'ın biyografisi okundu. Daha sonra mikrofonu Şafak Gürçam aldı. Vedaların hüzünlü olduğunu, buruk olduğunu ama diğer taraftan da yeni bir başlangıca başlamak için bir adım olduğunu ifade ederek konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında, herkesten helallik istedi. Kendisi tarafından bir hakkı varsa herkese helal ettiğini ifade etti.

Kaymakam Şafak Gürçam: " İki hafta önce çıkan cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Amasya'nın Suluova ilçesine atandım. Meslekte 24. yılıma girdim. 24 yıl boyunca ülkemizin değişik coğrafi bölgelerinde, değişik illerinin değişik ilçelerinde görev yaptım. Her birinden ayrılırken, üzüldük. Yenisine giderken orada yeni insanlarla tanıştık. Oralarda da görevlerimizi  yaptık. Zincirleme bu şekilde süreç devam etti. Bundan sonra da inşallah ömrümüzün yettiği kadarıyla devlete hizmet ettiğimiz sürece de bu şekilde devam edecek. Veda gecelerinin doğası gereği içinde biraz hüzün vardır. Sonuçta veda bir ayrılığa işaret ediyor. Dolayısıyla biraz hüzünlüyüm, biraz içimde burukluk var. Ben son 3 ilçemde yani Gümüşhane, Sakarya ve Adana Kozan'da beşer yıl çalıştım. Dolayısıyla süreler uzadıkça orada bulunan topluma, insanlara, çalıştığın yöreye, doğaya yani kısacası her şeye çok alışıyorsunuz. Az çalışılan yerlere göre ayrılırken ister istemez biraz daha hüzünlü olunuyor, biraz daha buruk olunuyor. Daha çok etkileniyorsunuz ve daha çok burukluk hissediyorsunuz. Biz de ailecek şu anda bu duyguları hissediyoruz" ifadelerini kullandı.

Şafak Gürçam, yaptığı konuşmasında başarılı çalışmaların hiçbirini anlatmadı. Bu takdiri bugüne kadar görev yaptığı süre boyunca hizmet verdiği vatandaşlara bıraktı.

Kaymakam adaylığından bugüne kadar görev yaptığı yerlerde mesleğini icra ederken yapmaya gayret ettiği 2 önemli hususu da dile getirdi. İki önemli hususu yerine getirdiğinde başardığını ve mutlu olduğunu ifade etti. Bunlardan birincisi; vatandaşa yakın olmak, onların içinde olmak, onlarla hasbihal etmek, empati yapmak, masanın öbür tarafında nasıl bir duygu var onu anlamak ve ilk karşılaştığında da herkese önce insan mantığıyla bakmak olduğunu ifade etti. Gürçam: "Kozan tabiriyle bunun içerisinde tablacı da var, yanında 200 kişi çalışan iş adamı da var. Hiçbir zaman insan ayırt etmedim. Dili, dini, ırkı, zenginliği, fakirliği, memurluğu, amirliği ne olursa olsun bunlardan hiçbirine dikkat etmedim. Sıfatların daha sonra onların arkasından geldiğine inandım ve inanmaya da devam ediyorum. Benim için önemli olan bir diğer önemli husus ise; devletin bir bütün olduğu anlayışı. Her görev yaptığım yerde adli  makamlarla, varsa askeri birliklerle, siyaset kurumu ile yerel yönetimlerle ve meslek örgütleri ile kamu hizmetlerinin vatandaşlara en iyi şekilde verimli ulaşması için mücadele ettim. Bu saydığım kurum ve kişilerle her zaman uyum içinde olmaya, gerektiğinde işbirliği yapmaya ve projelerde ortak olmaya özen gösterdim. Çünkü, ortak nokta vatandaşa hizmet ise gerisi benim için teferruattır.”

5 yıl uzun değil, kısa bir süre

Kaymakam Şafak Gürçam konuşmasını gerçekleştirirken Kozan'a geldiği ilk günü anlattı. Kozan'da görev yaptığı her anın kendisi için çok önemli olduğunu, hiçbir dakikasından ve saniyesinden de mutsuzlukla ayrılmadığını aksine her anından zevk aldığını dile getirdi. 5 yıl boyunca birlikte görev yaptığı arkadaşlarına, mesai arkadaşlarına en önemlisi de dostlarına sonsuz teşekkür etti.

Helallik istedi

Şafak Gürçam, konuşmasının sonlarında idareciliğin getirdiği bazı durumlardan dolayı kalbini bilmeyerek kırdığı mesai arkadaşlarından da helallik istedi. Onlardan helallik isterken kendisinin de bir hakkı varsa helal ettiğini dile getirdi. Gürçam, “Medeniyetler şehri Kozan'dan şehzadeler kenti Amasya’ya yola çıkıyoruz. Yeni bir ortam, yeni bir yer, yeni insanlar, yeni bir dönem bizim için başlıyor. Artık orada meslek hayatımızı, özel yaşantımızı sürdüreceğiz. Hepinize tekrar tekrar ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun. Allah'a emanet olun. Hoşça kalın” ifadelerini kullanarak konuşmasını tamamladı.

Kaymakam Şafak Gürçam, konuşmasının ardından STK temsilcileri, kurum müdürleri, gazeteciler, muhtarlar kısacası konuşmak isteyen herkes mikrofonu eline alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Kaymakam Şafak Gürçam'a ve ailesine Kozan’ın coğrafi işaretli Tapan bıçağı seti hediye edildi. Duygulu anlarla Kaymakam Şafak Gürçam Amasya Suluova'ya uğurlandı.