Kaymakam Şafak Gürçam’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Kaymakam Şafak Gürçam’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yayımladı.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek ve bu konuyla ilgili bir farkındalık oluşturmak için önemli bir tarihtir.

Günümüzde toplumların gelişmişlik düzeyi insana verdikleri değerlerle ölçülmektedir. Bugün tüm dünyada ve ülkemizde gelişen insan hakları anlayışıyla engelli bireylerin fırsatlardan eşit düzeyde yararlanabilmesi için her türlü imkân sunulmaya çalışılmaktadır.

Bugün gerek sosyal hayatta gerekse iş hayatında kendilerine çok zor yer bulan ve hayatın birçok alanında çeşitli “engeller” ile karşılaşan engelli insanlarımızın farkına varmak ve onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor.

Toplum olarak bizlere düşen görev de ön yargılardan kurtularak engelli vatandaşlarımız için istihdam olanaklarını arttırmak, onlara güvenli bir gelecek sunmak, yaşam koşullarını ve bakım hizmetlerini iyileştirerek yaşam kalitelerini arttırmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizin en önemli duyarlılıklarından biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın artması dileğiyle, tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Gününü kutluyor, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir hayat sürmelerini temenni ediyorum.”