Kaymakamlıktan kan bağışı kampanyası

Kaymakamlıktan kan bağışı kampanyası

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam vatandaşları kan bağışı yapmaya davet etti. Kaymakamlık bahçesinde bugün Kaymakamlık koordinesinde kan bağışı kampanyası düzenlenecek.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, verilecek her kanın bir canı kurtardığına dikkat Çekerek Kozan Kaymakamlığı'nın bugün Hükümet Konağı bahçesinde kan bağışı kampanyası yapacağını bildirdi.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kan bağışında bulunmak toplumsal sorumluluktur. Ülkemizde her gün birçok tıbbi vaka meydana geliyor. Yaşama tutunabilmeleri için kana ihtiyaç duyuluyor. Kan anlık değil sürekli ihtiyaçtır. Kan üretilmediği için insanlar tarafından bağışlanmaları gerekmektedir. Kan vermek can vermektir. Kan bağışında bulunan kişi, kana ihtiyacı olanların imdadına yetiştiği gibi, kendi sağlığına da katkı sağlamış olur.

Pandemi döneminde azalan kan bağışları, kan nakli olmadan hayatlarını devam ettiremeyecek bu hastaların zor günler geçirmesine neden oluyor. 

Kaymakamlığımız ile Türk Kızılay’ı Kozan Şubesi ile ortaklaşa düzenlenecek olan 20 Eylül Pazartesi Saat 10.00 ile 16.00 arasında Hükümet Konağında gerçekleştireceğimiz kan bağışı kampanyasına siz değerli hemşerilerimin göstereceği yoğun ilgi, yaşama tutunmak için kana ihtiyaç duyan tüm vatandaşlarımız için hayati önem taşımaktadır.    

Tüm saygıdeğer vatandaşlarımızı ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki personellerimizi gerçekleştirilecek olan “Kan Bağışı” kampanyasına davet ediyorum.”