Anahtar Kelimeler: Kaymaz istemiyor”

Kaymaz, “Halk istemiyor”

Kaymaz, “Halk istemiyor”

CHP Meclis Üyesi Ömer Faruk Kaymaz, Orman İşletme Müdürlüğünün yerinin değişmesine tepki göstererek, belediye binası önünde basın açıklaması yaptı.

v

CHP Meclis Üyesi Ömer Faruk Kaymaz, Adana Caddesi üzerinde bulunan Orman İşletme Müdürlüğü’nün yerinin taşınması ile ilgili olarak Kozan Belediye binası önünde muhtarlar ve meclis üyeleri ile birlikte basın açıklaması gerçekleştirdi.

İşletmenin oradan kaldırılmasının doğru bir karar olmadığını dile getirerek, Şevkiye Mahallesi’nin gelişmekte zaten geri kaldığını, orman işletmesinin gitmesi ile birlikte daha kötü olacağını dile getirdi. Hiç kimseyle bir sorununun olmadığını dile getiren Ömer Faruk Kaymaz, kötü yapılana karşı olduklarını, güzel yapılan her şeye de teşekkür ettiklerini ifade etti. Şevkiye, Çanaklı ve Varsaklar Mahallesi sakinleri olarak, orman işletmesinin yerinden kaldırılmasını istemediklerini ifade eden Ömer Faruk kaymaz: “Kadirli Caddesi ve Mahmutlu Mahallesi öldü. Bunun sebebi de; geçmişte SGK oradaydı, trafik şube müdürlüğü oradaydı, köy hizmetleri o bölgedeydi ama bunların hepsi kalkınca mahalle öldü. Hem ekonomik, hem de sosyal yönden çöküntüye uğradı. Şimdi aynısı Şevkiye Mahallesi ve Adana Caddesi üzerinde yapılmak isteniyor. Toprak Mahsulleri Ofisi gitti ve yok oldu. Devlet Su işleri Şefliğimiz vardı, Allah'a şükür onu da kaldırdılar. Şimdi sıra orman işletmesine geldi. Tarihi köprü dedikleri yeri kapatsınlar, hiç o tarafa adam geçmesin. Orası da ayrı bir köy olacak. Şevkiye, Varsaklar ve Çanaklı Mahallesi ekonomik anlamda çökecek. Adana Caddesi üzerindeki esnaf bitecek. İlgilileri ve yetkilileri uyarıyoruz. Buradaki meclis üyesi arkadaşlarıma hasseten rica ediyorum. Bu yanlışlıktan dönülsün. İşletmenin oradan kaldırılmasına karşı çıkalım" ifadelerini kullandı.

“Her şey konut değil”

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Ömer Faruk Kaymaz yaptığı basın açıklamasında orman işletmesinin yerinden kaldırılması sonucunda oralara TOKİ binası yapılacağını ifade ederek: "Her şey konut değil, esnafın para kazanması lazım. Ayrıca, TOKİ'nin çok konut yapacağı yerler var. Dağlar taşlar hep hazine arazisi. Gitsinler oralara TOKİ binası yapsınlar” dedi.

Şevkiye’de kentsel dönüşüm yapılacak

Ömer Faruk Kaymaz, “Orman işletmesi kaldırıldıktan sonra buralarda yeni yerleşim yerleri yapmaya başlayacaklar” ifadesini kullanarak, önümüzdeki süreçte iki katlı evlerin yıkılarak yerine çok katlı binaların yapılabileceğini ve buralarda kentsel dönüşüm yapılacağını ifade etti. Kentsel dönüşüm sonucunda vatandaşların uğrayacağı ekonomik çöküntüyü tek tek anlattı.

 Ömer Faruk Kaymaz basın açıklamasında farklı konulara da değindi. Kozan Belediye binasının yapılacak olan yeni binası ile ilgili olarakta konuştu. Şu an projenin çok güzel olduğunu ama zamanlamanın yanlış olduğunu dile getirdi. Türkeli, Mahmutlu ve Şevkiye Mahallesine birer tane karakol yapılması gerektiğini de vurgulayan Ömer Faruk Kaymaz, yapılacak karakollarla birlikte asayiş konularının hızlı bir şekilde çözülebileceğini anlattı.