Anahtar Kelimeler: RİSKİ YÜKSEK ÇÖZÜM ÖNERİSİ

KAZA RİSKİ YÜKSEK YOLA ÇÖZÜM ÖNERİSİ

KAZA RİSKİ YÜKSEK YOLA ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Kozan’da, Şehit Hüseyin Soydan Caddesi ile Andıl Caddesi kesişiminde meydana gelen kazalar, bölge sakinlerinin tepkisini çekiyor.

Erciyes Medya olarak daha önce gündeme getirdiğimiz bu yola bir önlem alınması için Adana Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulunmuştuk. Ancak, bu çağrıya henüz bir cevap verilmedi.

Kozan Kent Konseyi Başkanı ve Şehir Plancısı Derya Tüfekli, bu kavşağa yönelik bir proje hazırladı. Tüfekli, hazırladığı projeyi Erciyes Medya ile paylaştı.

Tüfekli, yaptığı açıklamada, "Geçenlerde Mansurlu kavşağında geçirmiş olduğum trafik kazası sonrası, hem mesleki hem de insani olarak, memleketime küçük de olsa katkı koymak isterim. Birincisi kemer takmak, kemerim takılı olmasa idi arabamın pert olduğu bir kazada kim bilir ne halde olurdum. Şükürler olsun kemer sayesinde sağlıklıyım. İkincisi kurallara uymak tüm trafik kurallarına, kırmızı da geçmese idi o araç çarpışmazdık. Üçüncüsü de ilçemizde maalesef yaya için devamlılığı olan kaldırımlar, bisikletli için uygun bisiklet yolları, motorlu için ve hatta araçlar için güvenli yolların ve güvenli kavşakların bulunmaması. Bu yüzden kendimi iyi hisseder hissetmez, değerli basın mensuplarımızın da aracılığı ile, yine kullanımın en yoğun olduğu caddelerin kesişimi olan ışıklı yolun sonu ile Andıl caddesinin kesişiminde bir kavşak olması gerektiği. Şehir Plancısı olarak hazırladığım kavşağın veya daha iyi bir tasarımın bir an önce yapılması gerekmekte, Yapıldığı takdirde inanıyorum ki buradaki hem sürücüleri hem de yayaların can güvenliğini artıracaktır" dedi.

Proje, bölge sakinleri tarafından olumlu karşılandı. Vatandaşlar, projenin bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili bir açıklama bekleniyor.