Anahtar Kelimeler: Kazaya karışan kundaklandı döndü

Kazaya karışan araç kundaklandı, 6 araç küle döndü

Kazaya karışan araç kundaklandı, 6 araç küle döndü

Kazaya karışan araç kundaklandı, 6 araç küle döndü

Dün akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan bir kişinin erkek arkadaşı olduğu iddia edilen E.U, kazaya karışan aracı kundakladı. Yangında, iş yerinde bulunan 6 araç da küle döndü.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Kozan-Adana karayolunda meydana gelen trafik kazasında, Musa A.'nın kullandığı 01 RE 069 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Leyla A. (23), Selenay A. (22) ve Beyza A. (13) adlı 3 kişiye çarptı. Kazada yaralanan Leyla A., Selenay A. ve Beyza A., Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza sonrası polis ekiplerinin incelemesinin ardından çekici ile Kozan Sanayi Sitesi'ne çekilen araç, iddiaya göre, kazada yaralanan Leyla A.'nın erkek arkadaşı olduğu öne sürülen E.U tarafından kundaklandı. İş yerinde bulunan 6 araç yangında alevlerin sıçraması ile küle döndü. Sanayi sitesi güvenliğinin yangını fark etmesi üzerine araçların LPG tankları patlamadan kısa sürede müdahale edilerek söndürüldü.

Kardeşler Oto Kaporta'da tamir için bırakılan 6 araç küle dönerken, iş yeri sahibi Durmuş Şahin ve Gültekin Şahin, yaklaşık 2 milyon lira zararlarının olduğunu söyledi. Şahin kardeşler, aracı kundaklayanların hak ettiği cezayı almasını istedi.

Durmuş Şahin, "Gece 2 sularında buraya geldim. Geldiğimde itfaiye ekipleri söndürmüştü, soğutma çalışması yapıyordu. Araç dün gece geldi buraya. Araç kazaya karışmış, aracı buraya bırakmak istediler. Araç yanmıştı, araç kundaklanmış. Sanayi güvenlik kamerasından polisler tespit etmiş, ekipler saolsun, yakaladı. Yayalardan birinin nişanlısı olduğu söyleniyor. Nasıl bir kinle davranmışsa, 'benim nişanlıma çarpar' diyerek aracı kundaklıyor. Burada müşterimizin araçları vardı, 6 araç zarar gördü. Yaklaşık 2 milyon lira zararımız var. Allahtan araçların LPG tankları patlamamış" dedi.

Gültekin Şahin ise, "Her şey bu araç buraya geldikten sonra. Aracı yakan belli oldu. 15 yıllık emeğimiz var iş yerinde. Maddi hasar çok, 6 araç hasar gördü. Yetkililerin artık bir dur demesi lazım. Hırsızlığın, gaspın suçu yok. Bir iki ay sonra burayı yakan çıkar içeriden. Hakimlerin, savcılarımızın gereken cezayı vermesini istiyoruz. Cezalar çok az, bu olayların üzerinde durulsun" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.